Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En seger för belåtet ÖHF

/

En mardrömsstart sänkte Örnsköldsvik borta mot serieledande Piteå.
Med sig hem från helgens resa fick laget dock tre poäng tack vare 4–0 mot Lejon på lördagen.

Annons

Ja, det började sannerligen inte bra för ÖHF i mötet med Piteå på söndagen. Redan efter 1.30 var det 2–0 till hemmalaget och Hugo Edlund fick lämna över målvaktsrollen till Anders Johnson.

Samma Johnson som höll nollan mot Lejon dagen innan.

– Det är en strategi vi har haft under säsongen. När det är så många matcher och ibland matcher två dagar i rad går det inte att ha 95 procent av bördan på en av målvakterna, säger tränaren Mikael Sundell och fortsätter:

– Vi vill ha båda målvakterna i gång och att de är redo inför varje match, och vi kände inte att det fanns någon anledning att ändra på det den här gången. Hugo var heller inte dålig, men i en match mot ett så bra lag som Piteå gäller det att vinna målvaktsmatchen och det gör man inte när man åker på 0–2 så tidigt.

Nu förlorade ÖHF visserligen med 1–6 ändå, men spelmässigt blev det ändå en uppryckning från ÖHF som även åkte på 0–3 i slutet av första perioden.

– Sättet vi genomför matchen på är vi väldigt nöjda med. Trots att matchen är körd krigar killarna verkligen in i det sista, det är precis den karaktären jag och Lara (Henriksson, assisterande tränare) vill se, säger Sundell.

Tränarduon njöt också av vad de fick se i segermatchen mot Lejon. 4–0-segern var ett styrkebesked och den tionde viktorian för säsongen.

– Vi bygger bakifrån med ett riktigt starkt försvarsspel och målvaktsspel. Vi har också tålamod och håller i pucken, säger Mikael Sundell om den matchen – och sammanfattningsvis var det glada miner i ÖHF efter helgen.

– Som serien ser ut och med tanke på hur många matcher det är, så är det bra att ta tre poäng när man åker i väg så här.

Mer läsning

Annons