Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter NHL-lagets inbjudan – nu kan förre Modoiten bli lagkamrat med Ullmark

Buffalo Sabres är minst sagt nyfikna på Daniel Muzito-Bagenda. Först blev den odraftade talangen inbjuden till NHL-lagets talangläger – nu har han fått ett kontrakt inom organisationen.

Annons

Det är Rochester Americans, Buffalos farmarlag i AHL, som har kommit överens med Daniel Muzito-Bagenda om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2016/2017. Klubben har gått ut med nyheten på sin hemsida.

Daniel Muzito-Bagenda gick hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och spelade med Modo i tre säsonger innan han för ett år sedan valde att ta chansen i Nordamerika, i Mississauga Steelheads i den kanadensiska juniorligan OHL.

Där har det gått så bra att han dels alltså blivit inbjuden till Buffalo Sabres utvecklingsläger om ett par veckor – och dels nu får ett AHL-kontrakt. Muzito-Bagenda noterades för 37 poäng under den gångna grundserien och därefter tio poäng på sju slutspelsmatcher.

LÄS OCKSÅ: "Modotätt" på NHL-lagets utvecklingsläger – odraftad talang får chansen

Den 20-årige forwarden kan bli lagkamrat med Linus Ullmark i Rochester – om Ullmark inte tar plats i Buffalo i NHL. Buffalo trejdade till sig Anders Nilsson från St. Louis Blues härom dagen och har därmed tre svenska målvakter i sina led; Ullmark, Nilsson och Robin Lehner.

Mer läsning

Annons