Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domarmisstag fällde Öviks HF

/
  • Örnsköldsviks HF fick med sig fyra av de sex poäng som stod på spel i helgens två division 1-omgångar.Foto: Jennie Sundberg/arkiv

Fyra poäng på två matcher, mot SK Lejon och Piteå HC, blev det för Örnsköldsviks HF den gångna helgen.
Det kunde ha blivit sex poäng, men ett domarmisstag mot Piteå förstörde Örnsköldsviks chanser för full pott.

Annons

Örnsköldsvik HF tog under söndagen emot serieledarna, Piteå HC, i Skyttishallen. Hemmalaget stod för en stark insats när man lyckades knipa en poäng från Piteå, men det kunde ha blivit fler poäng för Örnsköldsviks del.

Ett domarmisstag i övertidsperioden gjorde att gästerna tog extrapoängen och efter matchen var Mikael Sundell, Örnsköldsvik HF:s huvudtränare, mycket besviken.

– Det känns väldigt surt och bittert för att vi förlorar på en domarmiss. Deras spelare står i målgården och trycker in pucken. I domarrummet efteråt säger både domargranskaren och domaren att de har gjort fel och jag är fruktansvärt besviken över att vi förlorar på det sättet.

Trots att Örnsköldsvik gick miste om de tre poängen mot Piteå var Mikael Sundell nöjd med sitt lags insats.

Taktiken följdes till punkt och pricka.

– Grabbarna följer matchplanen och det är jag glad över. Vi har haft ett läckage i några matcher så jag är jag nöjd över att vi är täta idag. Vi spelar mot serieledarna och matchar dem till förlängning så det är starkt, säger Mikael Sundell.

Under lördagen vann Örnsköldsvik HF över SK Lejon med 5–2. De tre poängen spelades in efter att laget svarat för en stark första- och tredjeperiod.

– Vi spelar en riktigt bra hockey i den första perioden där vi spelar ut dem. Det kändes surt att endast ha med sig 2–1 till periodpausen. Vi punkterar sedan matchen i början av tredje när vi gör två snabba mål under de första minuterna. 

– Det är framförallt vårt passningsspel och pucktempo som gör att vi vinner matchen, berättar Mikael Sundell.

MATCHFAKTA

Örnsköldsvik–SK Lejon 5–2 (2-1, 0-0, 3-1)

Ö: Henrik Vallin, Jan Öberg, Peter Lundqvist, Fredrik Sjödin, Niklas Granberg.

Skott: 37-29.

Örnsköldsvik-Piteå HC 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Ö: Martin Signal-Bergius, Jesper Larsson.

Skott: 22-43

Mer läsning

Annons