Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuse om framtidsbeskedet till Modo: "Klubben hade respekt för det"

Emil Djuse förbereder sig på egen hand för nästa säsong. Östersundssonens förhoppning är att ett SHL-kontrakt väntar runt hörnet. "Jag vill helst spela i SHL. Det har jag varit tydlig med när jag pratat med Modo", säger Djuse.

Annons

Precis som för alla andra inblandade är det tunga veckor som har följt för Emil Djuse efter nederlaget mot Leksand den 1 april.

– Det har blivit mycket tankar på det där. Den första tiden var tuffast – det gick inte riktigt att förstå. Det var mest tomhet och en jävla besvikelse. Man kände att man svikit hela staden, det är så mycket som kretsar kring Modo i Ö-vik, säger Djuse och fortsätter:

– Samtidigt hoppas jag att det kan föra någonting gott med sig också. Nu har klubben varit tydliga med att de vill starta om och bygga lite nytt med egna talanger och låta dem ta för sig. Jag tror att det kommer att bli bra.

Djuse i kvalet mot Leksand. Nu står 22-åringen utan klubbadress.

LÄS OCKSÅ: Bekräftat: Efter fyra säsonger i Modo – nu lämnar Albin Runesson: "På återseende"

Kring Djuses egen framtid har det varit tyst än så länge men när Sporten pratar med honom är han tydlig med vad han vill – och det är att fortsätta sin karriär på allra högsta nivå i Sverige.

– Jag vill helst spela i SHL och det kanske är därför det inte har hänt så mycket än. Jag har varit tydlig med vad jag vill när jag pratat med Modo. (Per) Svartvadet förstod mig och klubben hade respekt för det, säger Djuse.

Är det några klubbar som har ryckt i dig?

– Nja, det finns lite intresse men jag kan inte säga så mycket mer om det just nu. Jag kollar runt lite och snackar med min agent. Han sköter sitt jobb så sköter jag mitt och håller igång med sommarträningen.

LÄS OCKSÅ: Förre Modobacken mästare i Nordamerika – nu går hans kontrakt ut

Emil Djuse är på hemmaplan i Östersund just nu och tränar tillsammans med en annan lokal hockeyprofil, nämligen Edwin Hedberg. Till skillnad från Djuse så har Hedberg klubbadressen klar – hans kontrakt med KHL-laget Medvescak Zagreb sträcker sig över nästa säsong.

– Det är så klart roligast att träna tillsammans med ett lag men nu när jag har kunnat köra med Edwin så har det inte varit några problem att träna på egen hand, säger Emil Djuse.

Har du satt någon deadline för när du vill ha klart med en ny klubb?

– Nej, egentligen inte. Men det är klart – jag är inte så erfaren att jag kan gå och vänta hela sommaren. Jag hoppas att det händer någonting den närmaste tiden.

Finns Modo med i bakgrunden?

– Om jag ska spela i allsvenskan så är Modo absolut mitt förstahandsalternativ. Det är inget snack om det, säger Emil Djuse.

Följ Modos silly season – här är alla nyförvärv, rykten och spelarförluster

Mer läsning

Annons