Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångermanlands ishockeyscen blir större när division 3 återuppstår

Hockeyns division 2 förändras till nästa säsong när Ångermanland gör gemensam sak med Jämtland/Härjedalen och Medelpad. Förändringen gör att en division 3-serie kan se dagens ljus igen. "För att ge möjlighet att spela på en enklare nivå", förklarar Helén Moström.

Annons

Helén Moström, som bland annat sitter i Ångermanlands Ishockeyförbunds tävlingskommitté, berättar att frågan om en ny serie aktualiserades under förbundets ting i våras. Det dröjde sedan inte länge förrän inbjudan till en division 3-serie var utskickad till distriktets alla föreningar.

– Det framkom önskemål om någonting i den här stilen. Det pratades först om en eventuell J20-serie på lokal nivå men det utestänger äldre spelare så därför blev alla nöjda med att vi istället startar upp en division 3, säger Helén Moström.

Hur många lag det i slutänden blir återstår att se, men att döma av intresset på ÅIF:s ting finns det förutsättningar för åtminstone fem lag. När nu division 2-serierna i Ångermanland, Medelpad och Jämtland/Härjedalen sammanfogas och konkurrensen blir tuffare finns en önskan om ett seriespel på snäppet lägre nivå.

Husum Hockey, som redan har ett lag i division 2, har tydligt aviserat att klubben även vill ställa upp med ett division 3-lag.

– Vi vet att Husum finns, liksom bland annat Svedjeholmens förra J18-lag och Höga Kusten. Vi måste se hur många lag det blir men vi har inte satt något minimum på antalet lag. Anmälningarna ska vara inne i mitten på augusti någon gång och då ser vi hur det blir, säger Helén Moström.

Mer läsning

Annons