Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albin målade direkt i debuten

/
  • Övik Hockey tog en ny seger och särskilt kul blev det för debutanten Albin Byström som gjorde två mål

19-årige Albin Byström gjorde sin debut i division 1 för Örnsköldsvik – och vilken debut det blev. Två mål och seger mot Brunflo

Annons

– Han går in och spelar ett moget spel, säger Örnsköldsviks tränare Mikael Sundell.

När Tony Westerlund vände hem till Sollefteå för spel i Sollefteå Hockey blev det en plats ledig i Örnsköldsviks trupp. Den platsen gick till Modofostrade Albin Byström, som i höst flyttat hem till Örnsköldsvik efter fyra år på ishockeygymnasiet i Umeå och spel för Björklövens juniorlag.

– Albin har spelat i vårt andralag fram till nu och när Tony Westerlund flyttade så blev det en lucka. Albin har gjort bra ifrån sig och då bestämde vi oss för att plocka upp honom, säger Örnsköldsviks tränare Mikael Sundell.

Redan i debuten mot Brunflo tackade 19-årige Byström för förtroendet och visade prov på ett klokt centerspel – och satte dessutom dit både 1–1 och 2–1.

– Han går in och spelar ett moget spel. Det är en klassisk center som håller sig centralt i banan, läser spelet bra och fördelar puck. Det är roligt att han får göra två mål i debuten, säger Sundell.

Byströms mål kom till i början av den andra perioden och banade väg för en komfortabel hemmaseger. Mittenperioden var också Örnsköldsviks bästa period, i en match som man kontrollerade under 60 minuter.

– Vi gör en riktigt bra match. Det är vi som har kommandot i matchen och spelar med stor rörlighet och har ett bra pucktempo. Det är nyckeln till segern, säger Sundell vars lag tog andra raka segern:

– Vi är inne i en bra trend, men har en tuff vecka framför oss.

Ishockey Division 1 Norra

Örnsköldsvik–Brunflo 4–2 (0–1, 2–1, 2–0)

Ö: Albin Byström 2, Sebastian Freed Karlsson, Simon Engström.B: Robin Larsson, Alfred Jonasson.

Skott: 37–17.

Publik: 69.

Mer läsning

Annons