Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK Hockey går loss i toppen av Alltvåan

Formstarka AIK Hockey Härnösand fortsätter segertåget i Alltvåan. På fredagskvällen kom den femte raka trepoängaren i toppmötet mot Husum, 5-1.

Annons

Halvvägs in i Alltvåan har nu serieledande AIK Hockey gått loss i toppen, sex poäng före närmaste lag.

– Det rullar på riktigt bra, vi gör en stabil insats och det känns som vi växer som lag för varje match, förklarade tränaren Mathias Johansson.

Med disciplinerat försvarsspel stängde hemmalaget till i mittzonen och lyckades därmed neutralisera Husums uppspel.

– Ja, det var nog nyckeln till den här segern samtidigt som vi var lite effektivare när chanserna dök upp, tyckte AIK-tränaren som plussade lite extra för målvakten David Lundgren och Linus Svan.

– AIK var lite bättre än oss i kväll, men vi hade inte turen med oss och siffrorna blev lite för stora, tyckte Husumtränaren Tomas Jonsson som trots förlusten gav de bästa betygen till de unga målvaktsdebutanterna Jens Öhlund och Anton Karlström.

I kvällens andra match i Alltvåan tog Kramfors en välbehövlig seger hemma i måstematchen mot Ånge med 8-4. Viktigt för KA-lirarna som efter de två inledande förlusterna behöver alla poäng för att utmana om en plats i division 1-kvalet.

– Tre poäng var det viktigaste, men det var ingen höjdarmatch där vi hade svårt att komma i gång, men ryckte upp oss i andra och tredje perioden, summerade KA-tränaren Janne Huokko.

I fortsättningstvåan drygade Ulvö Hockey ut sin serieledning efter 8-4 mot toppkonkurrenterna LN 91. Lagets tredje raka seger och den första någonsin på bortais mot Nordmalingsgänget. Jonas Norberg gjorde tre av målen i en match som annars präglades av massor av utvisningar.

Derbyt mellan HKH/Lugnvik och Nyland slutade med hemmaseger 4-3 efter avgörande på straffar. Fredrik Eriksson slog in den avgörande straffen, men den store matchhjälten var målvakten Christoffer Königsson som räddade HKH/Lugnvik i en match där Nyland vann skotten med hela 59-24.

MATCHFAKTA

Alltvåan CD Norra

AIK Hockey Härnösand-Husum 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

A: Marcus Halvarsson 2, Tomas Öberg, David Göthlin, Fredrik Larsson. H: Oliver Arnlund

Kramfors-Ånge 8-4 (3-1, 1-1, 4-2)

K: Christoffer Johansson 2, Viktor Edman 2, Mattias Eriksson, Henrik Edlund, Adam Nyhlén, Julian Nordlander

Division 2 C Fortsättningsserien

LN 91-Ulvö Hockey 4-8 (0-3, 1-3, 3-2)

U: Jonas Norberg 3, Christoffer Lindmark, Jon Byström, Mikael Östman, Niclas Wästlund, Andreas Jonsson

Höga Kusten/Lugnvik-Nyland 4-3 eft str (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)

H/L: Jens Holmberg, Andreas Könberg, Christian Lundin, Fredrik Eriksson. N: Jonathan Magnusson, Peter Lundgren, Robert Moström

Mer läsning

Annons