Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

7 tips: Så botar du hockeyabstinensen i sommarvärmen

Högsommaren närmar sig med stormsteg. Många betraktar nog detta faktum som någonting positivt, men det finns en kategori människor som lätt börjar att grymta av frustration vid den här tidpunkten på året: Hockeynördarna.

Annons

De svenska serierna är slutspelade sedan länge och nu har även Stanley Cup gjort sitt. Lägg därtill att silly season går in i en fas där en spännande värvning är ungefär lika sällsynt som en sommarplåga som faktiskt är behaglig att lyssna på.

Hockeysäsongen känns, kort sagt, avlägsen. En del klarar av att hantera detta – och en klick individer kanske till och med tycker att det är skönt att koppla av. Men för er som vaknar upp på morgnarna efter mardrömmar om NHL-lockouter, oslipade skridskor och felaktigt bortdömda mål finns räddningen bland dessa rader.

Jon Häggqvist har listat sju saker som dämpar abstinensen och håller er sysselsatta tills saker och ting börjar återgå till det (hockey)normala:

1) Dammsug Eliteprospects

Som sagt, silly season är inte vad man önskar att den vore, men det är ju trots allt så att alla klubbar fortfarande har luckor kvar att fylla. Här fyller Eliteprospects.com en viktig funktion. Dels för mindre nogräknade värvningsansvariga (normalt sådana som huserar i lägre serier...) som kan backa upp sina oscoutade värvningar med statistik. Dels också för dig som hockeynörd då sidan är en outsinlig källa till information. Du kan lätt slå ihjäl en dag bara genom att leta efter roliga namn eller fundera över vilken obskyr spelare som just ditt lag kan fynda på free agent-marknaden.

Phil Kessels klubba – med den udda tejpningen.

2) Tejpa om alla dina klubbor

Ja, jag är allvarlig. Det är någonting djupt terapeutiskt över denna urgamla hockeysyssla. Alla hockeynördar har på något sätt tillgång till hockeyklubbor och nu är den perfekta tiden för att få till den ultimata tejpningen. Många är konservativa och kör med samma koncept livet igenom, men det finns all möjlighet att revidera sin tejpning. Kanske är det dags att följa Phil Kessels exempel? Här finner ni inspiration (alternativt avskräckande exempel). Ni kan också förena nytta med nöje genom att skaffa Pride Tape, regnbågstejp.

3) Leta reda på dina gamla hockeykort

När Peter Forsberg slog igenom i NHL var jag tio år och ungefär då blev det en sanslös hockeykortsbonanza i Sverige. ALLA ungar samlade och bytte hockeykort, även de som inte kunde skilja Mario Lemieux från Tony Twist. I lilla Ö-vik fanns det till och med en butik som var dedikerad för hockeykort – kan ni tänka er? Kortsamlandet avtog tids nog för de flesta och många är de som sitter och ruvar på pärmar och skokartunger fulla med detta nostalgiguld – som luktar så gott. Kanske har du själv eller någon släkting några dyrgripar som ligger och väntar i källaren?

Ice Hockey - en klassiker i tv-spelssammanhang.

4) Anordna en Ice Hockey-turnering

Vi fortsätter på nostalgitemat ovan. 1986 kom Nintendos revolutionerande tv-spelskonsol NES och två år senare landade spelet Ice Hockey på marknaden. Namnet är så oflashigt det kan bli och jämför du med EA Sports moderna NHL-spel är det naturligtvis som att kliva inte bara 28 utan snarare 280 år bakåt i tiden. Men Ice Hockey innebär en stor dos nostalgi (förutsatt att du var med på den tiden...) och är faktiskt rätt kul. Dra ihop ett gäng och kör en prestigefylld turnerning. Blades of Steel är ett annat, lite flashigare, spelalternativ men jag propagerar för Ice Hockey.

5) Plöj igenom Hockeywebcasts Youtubekanal

På Youtube finns, som bekant, allt man kan tänka sig och antalet hockeyklipp är enormt. Det går naturligtvis hur bra som helst att surfa runt och leta efter det man själv är sugen på för stunden men om man vill ha kvalité och ett gott urval föreslår jag ett besök på Hockeywebcasts kanal. Härnösandsbon Robert Söderlind samlar där intressanta klipp, tv-inslag och dokumentärer från framför allt NHL men även andra håll. Mycket nöje.

Kanadensiska fans i en match på asfalt i Vancouver under OS 2010.

6) Gå ut och spela landhockey

Det går ju faktiskt att spela varianter av ishockey även på sommaren. Landhockey är väl kanske den mest klassiska varianten – och då menar jag inte sporten med det specifika namnet utan den syssla som barn (och ibland vuxna) ägnar sig åt på gator eller bakgårdar. Åtminstone var det så vi kallade det lokalt hos oss när jag var en liten parvel. Fixa ett par mål, klubbor och lämplig lätt puck eller boll och kör. Se upp för bilarna bara.

7) Prata med någon

When all else fails – försök att söka stöd hos medmänniskor. Kanske framför allt hos likasinnade. Det är en svår tid men det går att ta sig igenom den. Skicka ett mejl till jon.haggqvist@mittmedia.se om ni behöver hjälp; är vi nog många kan vi samlas i lämplig ishall och sätta oss i en ring och prata.

Glad sommar!

Mer läsning

Annons