Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isaksson möter gärna Turkiet

Annons

De är födda samma dag och samma år.

En får nästan alla rubriker - Zlatan Ibrahimovic.

Jag och alla andra är vana att stå i skuggan, säger Andreas Isaksson.

Målvaktsveteranen har ett av sina framgångsrikaste kval bakom sig. De avgörande räddningarna är nästan i paritet med Ibrahimovics mål och passningar i landslagets strävan att få tillbringa nästa sommar runt om i det fotbollstokiga Brasilien.

Hade Sverige orkat att gå ut till andra halvlek på Friends mot ett Österrike som haft 2-0 att luta sig mot under de sista 45 minuterna?

Det vet vi inte.

Isaksson eliminerade frågeställningen.

Med en tå.

Alexander Kacaniklic förlorade ett motlägg, Per Nilsson hann inte med och plötsligt, bara minuter efter Martin Harniks 0-1-mål, stod Isaksson öga mot öga med David Alaba.

En viktig räddning för mig och för laget som håller oss kvar i matchen. Jag lyckades göra mig stor, han sköt och jag fick ut en tå, 0-2 hade varit jobbigt. Nu gick vi in i halvtid och kände att vi kan så mycket bättre än vad vi visade i första halvlek. Vi är otroligt lyckliga över att vi lyckades ta de tre poäng som behövdes, annars hade vi fått en väldigt jobbig match mot Tyskland. Nu kan vi spela avslappnat och har fixat vår biljett till playoff.

Där har han inget emot att möta Turkiet, just nu ett av många länder som kan - med betoning på kan - vänta den 15 och 19 november.

Ja, varför inte. Det tror jag passar oss rätt bra, säger Isaksson som till vardags spelar med Kasimpasa i turkiska ligan.

Han slipper dock gärna Lars Lagerbäcks Island, en annan möjlig motståndare om islänningarna blir grupptvåa och Sverige seedas som ett av de fyra främsta lagen inför lottningen i Zürich den 21 oktober.

Det är rätt så tufft att åka till Island och spela där i november. De har också en bra generation och Lagerbäck har styrt upp det bra, säger Isaksson.

Mer läsning

Annons