Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Iran bekräftar gripna britter

Iranska revolutionsgardister uppgav på tisdagen att deras marina styrkor hade gripit fem britter i Persiska viken, rapporterade den halvofficiella nyhetsbyrån Fars i Teheran.

I måndags sade Storbritanniens utrikesminister David Miliband i London att fem britter hade gripits av iranska myndigheter sedan deras fartyg av misstag kan ha seglat in på iranskt farvatten.

Det brittiska utrikesdepartementet tog enligt Miliband omedelbart kontakt med iranska UD för att "söka klarhet och lösa frågan så snabbt som möjligt".

På tisdagen tillade utrikesministern enligt BBC att de båda länderna inte har någon schism om det inträffade.

Det är absolut inte fråga om någon konfrontation eller något gräl. Såvitt vi vet behandlas de här personerna väl, som sig bör och som är att förvänta av ett land som Iran, sade Miliband. Vi har fått veta att den iranska regeringen utreder incidenten, vilket är högst rimligt, och vi ser fram emot att sedan snabbt reda ut det hela.