Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO:s kongress i Ö-vik får 1000 deltagare – och socialministern kommer

Veckan efter midsommar kommer omkring 1 000 medlemmar inom IOGT-NTO-rörelsen att samlas till kongress i Örnsköldsvik. Förra gången var 1995 och då kom ännu fler än så.

Annons

Cirka 100 blivande funktionärer inom rörelsen i Västernorrland var samlade lördag den 11 maj på Nolaskolan i Örnsköldsvik för en genomgång av det mesta som kommer att hända under veckan.

Lena Lindström, som nyss gått i pension från sin tjänst som chef för kommunens tekniska kontor, medverkade. Men inte i rollen som teknisk chef utan i sin roll som landsbygdsutvecklare och chefstjänsteman för Cesam, det vill säga utvecklingen av Örnsköldsviks stadskärna. Hon har varit med om en rad stora arrangemang som genomförts i Örnsköldsvik som landsbygdsriksdagen 2012 med mera. För sin insats den gången blev hon av tidningen Land rankad på 25:e plats av 100 som en av landets mest betydelsefulla för landsbygdens utveckling. Både 2001 och 2008 blev Örnsköldsvik dessutom rankad för landets bästa stadskärna.

– Var er själva och uppmuntra varandra när ni tar emot besökare från hela landet, var hennes främsta råd till alla som ställer upp som volontärer. Att arbeta som volontär är väldigt fint. Det har jag själv gjort inom Pingstkyrkan i hela mitt liv och tycker att det berikat mitt liv väldigt mycket.

Lena Lindström berättade att Örnsköldsvik har gott rykte i hela landet för sitt sätt att ta emot stora arrangemang allt från O-ringen till mindre konferenser och möten. Hon uttalade stort förtroende för att IOGT-NTO i Västernorrland också kommer att lösa uppgiften på ett bra sätt. En heldagskonferens med alla funktionärer är en bra start.

IOGT-NTO-rörelsen består av fyra förbund som är IOGT-NTO, UNF, Junis och Scouterna. Tre av dessa, IOGT-NTO, UNF och Junis genomför sina kongresser parallellt i Örnsköldsvik.

Men utöver ombuden väntas ett stort antal besökare och det är framförallt för dessa som en rad utflykter, bland annat till Ulvön och Skeppsmaln, kommer att ordnas. Det blir också ett stort antal seminarier öppna för allmänheten under veckan. Funktionärer i nio kommittéer arbetar sedan en tid tillbaka med förberedelserna. Bland dessa kan lokalkommittén, matkommittén, lotteri- och finanskommittén, kongessbyrån, programkommittén och staben nämnas.

Helt klart är också att regeringen kommer att representeras av socialminister Lena Hallengren onsdag den 26 juni.

Sven Lindblom

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons