Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invandrare risklistade i hela landet

Det är inte bara HSB i Skåne som klassat invandrare som en arbetsmiljörisk i sina listor. Checklistan har använts av fastighetsbolag i hela landet i minst tio års tid, skriver Metro.

Rubriken är inte bara korkad utan även missvisande och felaktig. Invandrare i sig är ingen riskfaktor i arbetsmiljön. Punkten handlar om information, säger Jonas Stålnacke, chefsjurist på Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.

Texten har tagits fram gemensamt av fack och arbetsgivarorganisationer. Under rubriken "Invandrare" ska skyddsombudet svara på frågor om arbetstagare förstått säkerhetsinformationen eller om det behövs tolk. Under hösten har arbetet med att ändra texten pågått.

Den missvisande rubriken har tagits bort och ersatts av rubriken "Instruktion och information", säger Jonas Stålnacke till Metro.