Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intressant dag om beredskapen i länet

Ett 30 -tal engagerade förtroendevalda inom SKPF distrikt Västernorrland samlades den 14 november på ABF i Härnösand för att ta dela av information från Länsstyrelsen, Region Västernorrland samt Härnösands kommun i ämnet Kris och beredskap.

Under dagen fick vi lyssna till Mats Jonsson säkerhetschef vid region Västernorrland, som la tyngdpunkten i sin information på hur sjukvården skall fungera i ett krisläge. En fråga som dök upp var hur det är ställt med beredskapslager i regionen för att trygga våden.

Torbjörn Westman Beredskapsdirektör på Länsstyrelsen berättade om hur organisationen är uppbyggd och fungerar. Kommunalrådet Andreas Sjölander och Anna Bostedt kanslichef Härnösands kommun fokuserade på hur säkerhetsarbetet i kommunen fungerar. Det är viktigt att samordning sker och fungerar mellan olika aktörer om något allvarligt händer. Alla aktörer har en s.k. TiB tjänsteman i beredskap som alltid får första information om krisen är ett faktum. Syftet med dagen var att få grundläggande information för att sedan gå med studiecirkel på ABF i sina hemkommuner i ämnet Bredskapsboken. Studieansvarig Brita Semb avslutade dagen med att tacka alla som medverkat för en bra och innehållsrik dag.

Anders Hägg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel