Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensiv upptakt i Stockholm för Sidensjö kyrkokör

Såja. Den sista medlemmen i Sidensjö kyrkokör var återbördad till Sidensjö efter en intensiv upptakt i Stockholm helgen den 4 till 6 oktober. En helg som innehöll både teaterbesök och fria aktiviteter plus tid för att umgås med varandra, både på bussresan och över en bit mat på hotellet.

I år slog kören på stort och började terminen med en resa. Väl hemma igen börjar arbetet inför terminens alla framträdanden.

Redan första dagen i Stockholm var det dags för resans höjdpunkt, musikalen ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern. En musikal som handlar om en världsberömd dirigent som återvänder till sin hemby och där tar hand om byns kyrkokör. Han vill lära ut att alla har sin egen grundton, något som kören tar till sig. I kören finns alla möjliga karaktärer som vi får lära känna, bland annat den misshandlade Gabriella, som spelas av Malena Ernman. Hon sjunger ”Gabriellas sång ”, något som publiken väntat på.

Nästa dag ägnades åt fria aktiviteter och kom att innehålla både kulturella inslag som museibesök och mer kommersiella affärsbesök. Det var med förfäran som man upptäckte att stockholmarna tar in sina hundar i affärerna.

Nästa dag var det redan dags att gå ombord på bussen för hemresan som förutom matstopp kom att innehålla diverse roliga historier som körmedlemmar bidrog med.

Åsa Ericson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel