Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte vackert, men VM-drömmen lever

Annons

Det jublades inte bland tidningskrönikörerna efter Sveriges VM-kvalinsats mot Kazakstan.

Däremot konstateras nöjt att VM-drömmen fortfarande lever.

"Det var varken vackert eller välspelat - men uppdraget slutfördes. Sverige har fortfarande VM-ödet i egna händer efter en av de tuffaste landslagssamlingarna på länge", skriver Daniel Kristoffersson på Expressen efter segrarna över Irland i fredags och Kazakstan på tisdagen.

Och Anders Lindblad på Svenska Dagbladet skriver: "Med tanke på spelkvalitén är det lätt att ironisera över att det här laget inte har i VM att göra, men jag önskar inget hellre än bragdartade matcher i playoff i november och svenskt deltagande i Brasilien."

Beundrar kampandan

Fotbollskrönikörerna är inte så nöjda med spelkvalitén, däremot hyser de en beundran över kampandan.

"På Lagerbäckst manér går Sverige ur den här samlingen med sex poäng, självförtroende och en känsla av stabilitet som inte fanns för en vecka sedan", skriver Malin Jonsson på Göteborgs-Posten.

Erik Niva, Aftonbladet: "Jag är full av beundran för det svenska landslagets sätt att göra precis just det som behövde göras... i Astana fick vi ett exempel på hur de förhåller sig till medgång. I stället för att bli belåtna och bekväma efter fullpoängaren senast så drog de återigen på sig arbetskläderna och fortsatte framåt."

Dagens Nyheters Johan Esk tycker att Albin Ekdal var bäst på plan i Astana och att han är mittfältaren som Sverige letat efter. Men Ekdal varnades i slutet av matchen och får inte spela mot Österrike. "När allt var över hade Ekdal givit Hamrén ny men bekant huvudvärk", skriver Esk.

Varnar för Alaba

Efter Österrikes sena segermål över Irland, som David Alaba gjorde, blir Sveriges kvalmatch mot Österrike i oktober helt avgörande för vilket lag som ska ta andraplatsen i gruppen.

"Ett tjugosjusekundersskott från rebellen Zlatan Ibrahimovic tog Sverige halvvägs till VM. En slutminutsstramare från mönstereleven David Alaba tog oss tillbaka till tabellen", kommenterar Simon Bank på Aftonbladet.

Och Expressens Jonas Esbjörnsson, som såg Österrike-Irland i Wien, varnar för Alaba inför Sverigematchen: "Han utstrålade belåtenhet, men framför allt en tro på att han fortfarande kan lyfta detta annars ganska mediokra österrikiska landslag till seger också mot Sverige."

Mer läsning

Annons