Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte bara stolpe ut för Sverige

Danmark kan packa VM-väskorna segern i ödesmatchen. Nu kräver flera sportkrönikörer att förbundskaptenen Lars Lagerbäck avgår.

"Sverige har inte bara haft stolpe ut. Svenskarna måste inse att Sverige inte är bättre än så här", skriver Sydsvenskans Anja Gatu. "Danmark har dominerat kvalspelet från början till slut; de har, sett över alla matcherna, varit gruppens bästa och jämnaste lag. De förtjänar att fira ordentligt nu."

Expressens Mats Olsson pekar på att Sverige har haft svårt att göra mål - nio mål på nio matcher, trots att Malta två gånger stått för motståndet. "Jag kan förnimma mörkret, jag kan känna kylan från fotbollens dödsdal."

Dagens Nyheters Johan Esk konstaterar att läget nu känns hopplöst. "Jag orkar inte räkna, tänka och drömma om sånt när Parken sjunger och gungar och firar en VM-plats".

"Nu missar Sverige VM-festen i Sydafrika - och vi förtjänar det", skriver Upsala Nya Tidnings Carl Göransson.

Inte oväntat kräver flera krönikörer Lagerbäcks avgång. Frågan är inte aktuell förrän efter onsdag, eftersom Sverige först ska möta Albanien i kvalet.

"Lars Lagerbäcks tid som förbundskapten, Henrik Larssons tid som landslagsspelare, förmodligen Anders Svenssons också. Över", skriver Aftonbladets Simon Bank.

Mats Olsson satsar en peng på att Erik Hamrén tar över förbundskaptensposten. Det är sedan tidigare känt att norska mästarklubben Rosenborg gått ut med att man vill förlänga kontraktet med Hamrén så fort som möjligt. Och det främsta skälet är att klubben är rädd för att han ska få ett nytt erbjudande - som svensk förbundskapten.

Esk anser att Lars-Åke Lagrell nu måste slå en signal till Svennis.