Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte bara Bourne för Matt Damon

Annons

Matt Damons namn är synonym med actionhjälten Jason Bourne.

Men han kan annat än att slåss och köra bil fort - vilket han med eftertryck visar i nya filmen "The informant".

"The Informant", som har svensk biopremiär på fredag handlar om Mark Whitacre, en man som i början av 1990-talet bestämde sig för att gå till FBI och berätta om de olagligheter företaget där han jobbade var invecklat i.

Han hjälpte till med att avlyssna bolagsbossarnas möten.

"Fantastisk historia"

Kruxet var bara att Whitacre själv var en oförbätterlig lögnare och plötsligt befann sig FBI inblandat i en härva av

anklagelser, motanklagelser och komplicerade rättegångar.

Det är en fantastisk historia - så otrolig att det är svårt att tro att den verkligen är sann, säger han.

Matt Damon beskriver Whitacre som oerhört modig och beskriver honom som både skurk och hjälte.

Han var ett opålitligt vittne, javisst, och det var på grund av det som allt föll ihop. Men trots det sympatiserar jag med honom.

Rugbyspelare

"The informant" är bara en av de många filmer Damon kommer i under det närmaste året. Nästa film är Clint Eastwoods "Invictus", som handlar om Nelson Mandelas första tid som Sydafrikas president.

Matt Damon spelar François Pienaar, lagkapten för Sydafrikas landslag som vann rugby-VM på hemmaplan året efter Mandelas tillträde.

Matt Damon är redan igång med nästa film med Eastwood som regissör, thrillern "Hereafter".

Clint är cool. Det är fantastiskt att få arbeta med honom. Lugnare och säkrare regissör finns inte.

Bourne-avhopp

Matt Damon tycker om att gång på gång arbeta med regissörer han trivs med. I april får vi se honom i "The green zone", ett drama som utspelas i Irak och som regisserats av Bourne-regissören Paul Greengrass.

Det är tredje filmen vi gör tillsammans, och vi har utvecklat ett språk nu när vi nästan inte behöver säga något med ord, säger Damon.

Men det innebär inte att de två kommer att göra ännu en Bourne-film tillsammans. För några dagar sedan kom beskedet att Greengrass hoppar av,att han vill syssla med annat än att regissera nya filmer om Jason Bourne.

Och uppenbarligen är det inte säkert att heller Damon kommer att göra fler.

Allt hänger på vem som kommer att ta över regijobbet efter Greengrass om det ska bli en fjärde Bourne-film för Damon. Och det skulle nog vara svårt för de flesta fans att tänka sig någon annan i den rollen.