Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inställt och försenat på Skavsta

Annons

Sex avgående och tre ankommande flyg ställdes in, tiotals flygningar försenades och tusentals resenärer drabbades.

När alla avisningsbilar gått sönder uppstod kaos på Skavsta flygplats utanför Nyköping på söndagen.

Skavsta har tre avisningsbilar. En har varit trasig en tid, på lördagen tröttnade den andra och tidigt på söndagsmorgonen den sista. Först strax efter lunch fick personalen fyr i en bil, och senare på eftermiddagen i ytterligare en.

Nu tror jag att alla flygningar under resten av dagen kommer att vara försenade. Vi har inte en chans att komma i kapp, sade Dot Gade Kulovuori, vd på flygplatsen, till TT sent på eftermiddagen.

Läget var minst sagt kaotiskt. Tusentals resenärer drabbades. Under dagen satt hundratals passagerare fast och väntade i flera timmar i olika flygplan. Sex avgångar med Ryanair - till Berlin, Bryssel, Rom, Dublin, London och Paris - ställdes helt in, liksom tre ankommande flygningar.

Dot Gade Kulovuori säger att ett 20-tal stängda flygplatser i det snöiga Europa också påverkat läget negativt.

Hon uppskattar att 20-30 flygningar försenas under söndagen. Personalen har ett styvt jobb med att försöka boka om passagerare till senare flyg.

Vi hoppas att alla ska komma med, säger hon.