Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inspirerande mötesvecka i Husum

Det har varit välbesökta samlingar i Pingstkyrkan, Husum, under veckan som gått.

Sångarpastorn Ingemar Helmner och violinisten Bernt Nylund har medverkat i ett fint samspel. Gudstjänsterna har fyllts med sång och musik men också stark förkunnelse om vikten av att ha en personlig tro och relation till Jesus. Både humor och allvar har gjort samlingarna innehållsrika.

Ingemar Helmner är enkel och folklig i sitt sätt agera i gudstjänsterna. Allvarliga tankar blandas med personliga upplevelser och bibelord i kombination med sånger, psalmer och meditativa musikinslag.

Temat har varit ”Tid att möta Gud”. Tillfälle har getts till personliga samtal och förbön.

Under onsdagen var det dagledigsamling med god uppslutning. Britt-Inger och Ingemar Fryklund var värdpar och bidrog med fin duettsång. Vid flera tillfällen har Tillsammansångarna medverkat under Martin Nordkvists ledning.

Fredagskvällen hade temat ”Minns du sångerna”. Margot och Sture Ögren tillsammans med Sven-Erik Nordin och Ulf Edman medverkade den kvällen. Stefan Rönnquist delade tankar utifrån ett bibelord. Lördagens samling leddes av Margareta Nordlund. I förkunnelsen ställdes frågan som Pilatus en gång formulerade: Vad ska jag göra med Jesus?

Söndagskvällens gudstjänst leddes av Eric Klint. Helmners predikan handlade om att Jesus är skapelsens, historiens och församlingens Herre. Är han också din Herre? Nattvardsfirandet leddes av kyrkoherde Kurt Enberg. Husum Kristna Samarbetsråd stod som inbjudare till samlingarna.

Cire

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel