Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insats i Rosengård har gett resultat

Annons

Extra resurser till polisen i Rosengård tycks ha gett resultat. Det senaste kvartalet har brottsligheten minskat med 15 procent, skriver Metro Malmö. Även hoten mot brandmän har minskat, rapporterar Sydsvenskan.

Det ser bra ut för tillfället, men de grundläggande problemen med segregation, arbetslöshet och utanförskap finns kvar, säger närpolischef Börje Aronsson, till Metro Malmö.

För ett år sedan trappades kravallerna i Rosengård upp, med bränder och stenkastning mot polis och brandmän. Efter oroligheterna tilldelades polisen mer resurser och under året har man gripit ett flertal ledargestalter bland de grövre kriminella, vilket tycks ha gett resultat. De senaste tre månaderna har antalet anmälningar sjunkit med 15 procent, jämfört med samma period förra året.

Även för brandmännen i området har det blivit bättre, skriver Sydsvenskan. Sedan april har situationer med hot och våld mot brandmän i Herrgården nästan helt försvunnit, enligt en riskbedömning som Räddningstjänsten Syd har gjort.

Våld och hot har absolut gått ner. Det har nog att göra med att sociala myndigheter, polis och räddningstjänst samarbetar, säger brandmannen Bertil Ahlgren, som själv utsattes för stenkastning under oroligheterna, till Sydsvenskan.

Malmö stad har under året satsat nio miljoner kronor i stadsdelen, bland annat på att öppna mötesplatser för unga.