Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visionen om regnbågarnas Örnsköldsvik

/

Annons

Självklart är alla människor olika. Lika självklart ska det ju vara att vi bemöter varandra med respekt och eftertanke oavsett vilka olikheter vi har emellan oss. Varje människa är unik, men människovärdet är lika. Alla människor har en etnisk bakgrund, en könstillhörighet och en sexuell läggning – ingen mindre värd än en annan. Alla människor har rätt att bli behandlade med respekt. Ingen människa har rätt att döma eller trampa på en annan för vem han eller hon är. På de principerna vilar vårt demokratiska samhälle. 

Under regnbågsveckan uppmärksammas hbtq – frågorna i Örnsköldsvik precis som i övriga Sverige. En rad organisationer inbjuder till information och samtal för att fler ska förstå vad hbtq-personer blir utsatta för. En utsatthet och ett trist bemötande som inte alltför sällan beror på okunskap och brist på eftertanke.

 I Örnsköldsvik finns en politisk enighet om att vi inte ska göra skillnad på folk och folk, medborgare och medborgare. Enighet om att regelverk och kommunala medarbetares agerande ska vara neutralt gentemot såväl kön som sexuell läggning.

 Vi politiska företrädare och därmed ytterst ansvariga vet att så inte är fallet. Kommunens verksamhet påverkar alla människors vardag därför är det viktigt att vi politiker och kommunens personal har kompetens även när det gäller HBTQ-frågor. Det leder till att många människors liv förbättras. Ett exempel på hur en liten detalj kan göra skillnad är hur vi utformar våra olika formulär. Vi har haft formulär i förskolan där det frågades efter mamma och pappa. Självklart ska det frågas efter vilka som är föräldrar.

 Vi har en bit kvar till dess alla familjer blir bemötta utifrån sina respektive olikheter. Lika, fast olika.

 Politiken tar sitt ansvar, vi kommer att uppmana alla nämnder och styrelser att i respektive förvaltning och bolag att än en gång gå igenom sina regelverk och blanketter, titta på sitt informationsmaterial och ta upp frågan om bemötande utifrån HBTQ-perspektiv i dialog med medarbetarna. Det är vad vi kan göra, sen är det i vardag och verksamhet som detta ska bli verklighet.

  

Elvy Söderström (S)

Anna-Britta Åkerlind (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons