Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilse i valpannkakan

Annons
Vilse i valpannkakan

Tillsammans, med en intränad gest av mjukiskram uttrycker statsminister Göran Persson med blicken riktad mot mig i tv soffan gång på gång, "tillsammans ska vi bygga landet" Med ens börjar jag fundera på vilka som ingår i tillsammans, det i ett land som förvandlats till ett segregerat uppdelat klassamhälle och det utan borgerlig inblandning.

Att de äldre människorna som konkret med sin muskelkraft byggt upp landet Sverige inte ingår i tillsammans längre blir uppenbart om man tar del av deras pensionsbesked. Troligtvis inte heller vart fjärde barn som lever i fattigdom enligt en färsk undersökning.

Men jag kanske har spårat snett och inte förstått att det är inte ekonomi det handlar om utan gemenskap. Den som inte kan mysa i ett gemensamt tillsammans geografiskt söderut i vårt avlånga land kan få göra det via tv rutan, i varje fall vi som är kvar i norr.

Men vad i all världen skall jag nu rösta på i höstens val, skall jag göra som förr rösta på det minst sämsta i brist på alternativ. Som anställd inom vården med en utfattig kommun som arbetsgivare kan jag ju åtminstone glädjas över att vi är många tillsammans som skall vårda varandra, nynnandes en träldomens nåd över de alltmer socialdemokratiskt blåvioletta rosenbladen.

Jag vill inte fungera som en nödvändig röstutfyllnad i ett urvattnat tillsammans där den socialdemokratiska tanken innefattar både kapitalister och fattigpensionärer och därmed vidgar klyftorna maximalt. Så på vad skall jag rösta? Vilka är alternativen?

Jonnie Häggkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons