Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill vi ha fred?

Annons
Vill vi ha fred?

Jag vill i all korthet ställa en fråga: Vill vi ha fred här på jorden? Det ser sannerligen inte ut som om detta är målet från vare sig politiskt håll eller från folket i stort.

De allra flesta har ett lik i garderoben som de är osedvanligt rädd om. Liket heter vidskepelse och tar sig uttryck i begreppet tro. I dag upplever vi en tid av trons frukter. Ett antal av fanatiker har låtit oss erfara vad som finnes inuti huvudet på trosvissa personer. De tror att någon där ute i den kalla rymden har givit dem rätten att påtvinga andra människor deras vansinne sanktionerat av någon de kallar den högste. De trodde att där ute satt någon som applåderade deras tilltag, de trodde att denne någon skulle låsa upp paradisets portar och ge dem salighetens alla fröjder.

Å andra sidan har jag mött personer med himlaflammande tro som är övertygade om att dessa vansinnespiloter nu grillas till fröjd för dem av den rätta tron.

Hur länge skall mänskligheten behöva anfäktas av denna förödande vidskepelse?

Vi skulle ha den bästa av världar den dagen alla förstod att livet inte går i repris, att det liv vi har är här och nu, allt annat är önskedröm och dikt åstadkommet av förvirrade hjärnor.

R Carlerby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons