Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill inte kommunen ha fungerande äldrevård?

Då kommer nästa dråpslag: Edsele hemtjänstgrupp ska slås ihop med Ramsele! Varför?

Annons

Frågor till Sollefteå kommun: Vart är vi på väg?

Just nu är det en tid när vi läser mycket om att E. Lassen med flera är ute hos företagare för att det ska bli ett bättre näringsliv inom Sollefteå kommun. Det är jättebra. I samma ögonblick hör man på radion om nedläggning av Helgumsgården och Edselegården.

I Edsele är det drivande människor som köpt in "Edselegården", renoverar och ser till att det finns fina lägenheter att erbjuda. Folk flyttar in och tycker det är bra att det finns ett trygghetsboende i Edsele. Friskolan hyr kök och matsal startar lunchrestaurang som gynnar, inte bara brukare inom hemtjänsten utan även alla utifrån som vill äta eller köpa med sig matlådor.

Då kommer nästa dråpslag: Edsele hemtjänstgrupp ska slås ihop med Ramsele! Varför?

Edsele fastigheter har givit kommunen ett fint erbjudande när det gäller hyra av kontor, omklädningsrum och personalrum för hemtjänsten men det blir tydligen för dyrt. Men vad kostar det att åka Ramsele–Edsele för hemtjänsten? Det blir inte en resa, det blir många per dag plus att lunch måste intas i Ramsele, där går både tid och pengar för kommunen per person.

Terapilokalen, skall även den få hyras till ett bra pris så att de gamla kan få sina aktiviteter eller ska de också åka till Ramsele för att få vara med på något?

Vill inte Sollefteå kommun ha en bra fungerande äldrevård? Då jag bor i Edsele och har en åldrande mor undrar man ju vad det ska bli av omhändertagandet?

Nu tycker jag och många flera i Edsele att nu måste kommunens ansvariga öppna ögonen, få ett bättre tänkande både vad det gäller ekonomi, miljö och hur personalen mår och kommer att må.

Värna om att det ska gå bra för Edsele fastigheter och deras trygghetsboende. Låt Edseleborna leva i trygghet med sin hemtjänstgrupp. Svar av de ansvariga som läser detta hör till god ton.

L Högberg

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons