Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha mer stöd från läkare och sjukgymnaster

Förr, vid speciella fall, diskuterade läkare med sjukgymnasten om behandling och träning. Nu är det slut med det.

Annons

Öppet brev till landstinget, så även läkare och sjukgymnaster!

Vem bryr sig om oss? Trots att vi alltjämt betalar skatt. Är det kanske så att vi som inte längre är i arbetslivet är inget värda, det så kallade "köttberget". Kom ihåg, även ni kommer att åldras.

Nu har tydligen bassänglampor exploderat i rehab-bassängen, och de som för närvarande går, får ej avsluta sin träning, med motiveringen "kan ej lagas före jul". Oj, oj. Vi som köar har väntat från mars-maj till dags dato, som tydligen förlängs till efter jul. En träning i bassäng skall vara kontinuerlig, som förut endast en månads uppehåll under semestern, allt efter expertis.

Att träna i värme betyder mindre ont, att träna i vatten ger bra motstånd. Många av oss kan ej träna med redskap på land, vilket inte alla sjukgymnaster förstår.

Så kommer vi då till vår läkare, total försämring. Läkaren säger att det där sköter sjukgymnasterna. I värsta fall utskrivs mer värktabletter. Kommer till sjukgymnasten, som säger, eller är av annan åsikt. Träna på land, skickar hem oss med ett rörelseprogram, och tror på under. Vem har jag, vi, då som hjälper oss? Sjukgymnast skall först ge oss behandling, sedan ska vi träna själv, ge järnet utifrån den träningsform vi kan. Flera av oss har fått sökt alternativa sjukgymnaster och naprapat.

Vårdcentralerna applåderar, de får faktiskt en sjukpeng för var och en av oss, tror det rör sig om cirka 2 500 kronor, utan att de behöver göra någonting. Varför då inte satsa lite av de pengarna till rehab, vi håller oss friskare, där har vi vinsten för båda. Förr, vid speciella fall, diskuterade läkare med sjukgymnasten om behandling och träning. Nu är det slut med det. Förut var sjukgymnaster kolleger, nu är de konkurrenter.

Efterlyser mer stöd från läkare och sjukgymnaster. För att vi förhoppningsvis ska må bättre, och målet måste väl också vara att vi blir bättre, och att ni vill att vi ska känna oss bättre. Kämpa med oss, vi lovar resultat, vi är så träningsvilliga, så in i bomben.

Till landstinget: Ni förstörde bassängen, återställ! Vi hade stora förväntningar på Alliansen, speciellt på Sjukvårdspartiet! Det är snart val, rösta blankt, vi vill rösta, men har inget att rösta på.

Ni har slösat pengar på konsulter, nu senast har ni vite på en miljon till Sundsvalls sjukhus, för att inte nämna löneförhöjning med 10 000 per månad för en partimedlem.

Skärp er, ni är inte ett dugg bättre än förra majoriteten.

Vi som känner oss utanför

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons