Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha klara besked om ambulansen

Annons

Vi vanliga människor (insuper) genom modersmjölken; Du skall tala sanning, inte ljuga så kommer det att gå dig väl i livet.
Vi känner till att servicedelegationens chef B Eriksson (s) och ambulansansvarig chef T Blomberg i Sundsvall, ljugit för befolkningen i området angående orsaken till nedläggningen av ambulansen i Hemling. Det var ekonomiska orsaker och inte medicinska grunder, som föranledde indragningen. Det bekräftade ambulanschefen vid mötet i Kärrsjö Vi måste ju se ekonomiskt på det hela!
Sanningen till nedläggningen är i och med detta blottlagd, men kan man då lita på servicedelegationens övriga uttalanden. Hur kan det vara möjligt när servicedelegationens chef, som dyrt och heligt försäkrat i pressen; att det var på medicinska grunder ambulansen lades ned och inte ekonomiska? Hur och på vilket sätt påverkade servicedelegationens agerande politikerna?
Ljög man medvetet, när man sa att vården och den medicinska säkerheten ökade, när man införde endast en dag-ambulans? Trots att den bara är stationerad i Björna 25 procent av årets timmar. Gick samma delegation medvetet in för att försämra villkoren för Hemlingambulansen på grund av tidigare misslyckade nedläggningsförsök? Arbetade man medvetet för en nedläggning och att trötta ut opinionen i området? Står våra (för de är folkvalda) landstingspolitiker likt strutsen med huvudet i sanden och hoppas att obehaget går över? Vilka var med och beslutade om nedläggningen? På vilka grunder?

Konsekvensen för delegationens och landstingspolitikernas agerande får befolkningen i området stå för; men är det riktigt att den skall stå för servicedelegationens och landstingspolitikernas dåliga förmåga att få ekonomin att gå ihop?
Hur kan landstingsstyrelsen ge uppdrag till ambulanschefen att igen utreda sitt redan utförda arbete inom servicedelegationen och ambulansverksamheten i Björna-området, när det redan finns ett avtal om en dygnetrunt-ambulans. Kanske någon landstingspolitiker vågar ta bladet ur munnen och klarlägga en del och då framför allt utan vidhängande lögner. Det är vare sig moraliskt eller etiskt riktigt att behandla befolkningen i området på detta sätt.


VAR ÄR AMBULANSEN?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons