Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket samhälle vill vi ha?

Annons
Vilket samhälle vill vi ha?

Angående utbyggnad av telemaster för 3G-nätet:

Jag tycker att informationen i denna fråga varit väldigt knapphändig för oss kommuninnevånare.

Av en ren händelse fick jag vetskap om detta av en väninna som hade sparat en liten notis ur tidningen. Där kunde man läsa om vart masterna skulle placeras i Kramfors Kommun.

Detta är en stor fråga och skall synliggöras maximalt så att alla i kommunen vet vad det handlar om.

För det första är det ett ingrepp i människans yttre och inre miljö.

För det andra är det ett ingrepp i naturen som gör att var norrländska idyll förstörs med dessa gräsliga master i vår fina natur.

För det tredje finns det ett stort antal elöverkänsliga människor i vårt avlånga land som mår väldigt dåligt idag.

En viss statistik finns på vissa håll om elöverkänsliga människor, men det borde göras mer i denna fråga. Framförallt skall problemet tas på allvar.

Sjukskrivningarna ökar. De stressrelaterade sjukdomarna tilltar. Utmattningsdepression blir allt vanligare. Det är inte en dag förtidigt att gå till botten med vad det är som gör oss sjuka.

Jag är bekant med en familj som har en flicka på tolv år. Hon lider av elöverkänslighet. Detta enorma lidande som denna familj går igenom är något man önskar att ingen skall behöva vara med om. Som vän till familjen lider jag varje gång vi talas vid.

Jag har själv två barn 11-14 år. Som förälder vill jag inte att dom skall utsättas för mer strålning än vad dom utsätts för i dag.

Vi omges av alla möjliga sorters apparater, datorer och mobiltelefoner idag. Jag tror att vi klarar oss mer än väl med det vi redan har.

En diskussion borde föras om den sammanlagda strålning som vi utsätts för. Den naturliga jordstrålningen samt all elektrisk utrustning som vi omges utav i våra hem och vid våra arbetsplatser.

Alla människor är olika. Detta får man aldrig glömma bort vad vi än diskuterar. Om man är allergisk mot en födoämne, så spelar det ingen roll hur lite den personen äter av detta ämne så får den personen en reaktion.

Varför skulle inte samma sak gälla strålning. Folk är sjuka av el idag och en del så pass sjuka att de lever isolerade från övriga samhället. Att folk lämnar landet förekommer också.

Vad är det för samhälle vi vill ha? Är det livsnödvändigt att man skall kunna vara uppkopplad på nätet samt att man kan se på tv genom sin mobiltelefon. Detta är vad man får tillgång till genom dessa master. I dag har vi telefoner, tv och datorer. Hur mycket prylar skall vi ha och till vilket pris av mänskligt lidande.

En önskan i denna fråga är tag kontakt med de elöverkänsliga och låt dem komma till tals. Satsa på mer forskning och studier på det vi redan har i ämnet idag innan en utbyggnad av 3g nätet påbörjas.

En gammalt ordspråk som håller än idag:

Det är lättare att stämma i bäcken än i forsen.

Eva Öberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons