Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket parti kämpar mot droger?

Annons

E Alla larmrapporter visar tydligt att drogkonsumtionen ökar. Både vad det gäller alkohol och andra droger. Hur kan det komma sig?
Den svenska restriktiva alkoholpolitiken överges.
Införselmöjligheterna från annat EU-land underlättas.
Kommunernas nedmontering av drogpreventionen.
Riksdagens lagstiftning inom alkoholområdet.
Vi människor kan inte ta ansvar. Hur många har inte sagt under årens lopp, ta bort alla regler så blir det inte så spännande. Vi är ju myndiga så vi kan sköta spriten. Vilka är det då som ligger till grund för denna alarmerande ökning?
Den frågan måste du själv tänka igenom och besvara för dig själv. Du kanske inte upplever att du dricker för mycket. Gör ett ärligt försök att registrera allt ditt alkoholintag under en 14 -dagars period...
Dina föräldrar eller förföräldrar kanske drack alkohol, (genetiskt betingat). Ditt arbete medger eller gör det möjligt för dig att dricka, (frekvent). Kommer du då fram till en konsumtion motsvarande av 4 lättöl per dag kan du ligga du i riskområdet att skada dig själv eller andra.
Starkspritskonsumtionen minskar medan vinkonsumtionen ökar. Det innebär att vi övergår från ett veckodrickande till dagligt drickande. Det medför förmodligen att vi har tjänstemän som gör ett dåligt arbete, till exempel skriver under avtal som kan vara förödande, verkstadsarbetare som inte sköter svarven och gör ett felskär eller bilföraren som efter lunchen tar bilen och kör på sitt eget barn.
Du kan inte lita på ditt omdöme. Det blir avtrubbat redan efter första starkölen. Vi måste ha en restriktiv alkoholpolitik, strängare straff för dem som begår brott/skada. Men framför allt behövs vård.
En vård som ger insikt i eget beteende och hur det kan brytas.
Vilket politiskt parti står upp för en restriktiv drogpolitik? Nej, förresten, det är du som bestämmer. Tycker du det är värt 110 miljarder, eller vill du liksom jag sänka din skatt med 110 miljarder ?
Du bestämmer.
MATS DANIELSSON
MHF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons