Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt med en redogörelse

Det är billigare att bygga barn till hela vuxna genom tid, kärlek och omsorg när de är små än att laga vuxna, trasiga människor som inte fått sina behov tillgodosedda som barn.

Annons

Kommentar till Eva Lygdmans insändare på Allehanda.se den 28/11.

Du är nog kristdemokrat i hjärtat, Eva Lygdman! Jag håller med dig om allt i din insändare, om vikten av att sätta in de rätta resurserna efter barnens ålder och behov. Kristdemokraterna i Härnösand har lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att sätta ett tak för antal barn i barngrupperna i förskolan, särskilt för de yngsta barnen. Motionen avslogs.

På initiativ av KD lade oppositionen i skolnämnden förslaget att uppdra åt förvaltningen att se över hur många barn, fördelat över dagen, som finns i de olika barngrupperna och antalet närvarande personal. Vi fick en redovisning av hur många barn som var inskrivna i förskolan under en tvåveckors mätperiod hösten 2012. Det gav ingen klarhet i frågan men den röd-gröna majoriteten var av annan åsikt, frågan var enligt dem besvarad.

Vi hade också en önskan om att få veta hur stora barngrupperna var på de olika fritidshemmen, det har vi inte fått svar på. Ryktet säger att i vissa fritidshem är det väldigt många barn. Hur många undrar vi? Och hur många fritidspedagoger är i tjänst när barnen vistas där? Får varje fritidsbarn några egna minuter med en vuxen?

Det är billigare att bygga barn till hela vuxna genom tid, kärlek och omsorg när de är små än att laga vuxna, trasiga människor som inte fått sina behov tillgodosedda som barn. Små barn behöver ett fåtal vuxna de kan relatera till i en liten barngrupp. Fritidsbarnen har också behov av lugn och ro efter en arbetsdag i skolan. Tid för vila, lek och läxläsning. Det är stora krav på fritidsbarnen om de efter avslutad skoldag med fritids på det ska ha läxor som väntar när de kommer hem.

Vi har bra förskolor och säkert också bra fritidshem men för att vi ska känna oss riktigt trygga med att barnen har det så bra som möjligt är det viktigt med en redogörelse för hur det ser ut runt om i Härnösand. Intressant att ta del av hur det ser ut i övriga länet också. De goda exempel som finns, oavsett huvudman, ska vi ta vara på, lära av och utveckla där behov finns!

Karin Högberg

Kristdemokraterna Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons