Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt för människorna

När det gäller bostadsbyggandet så är ordet katastrof ett lämpligt ord. Alliansens politik har totalt misslyckats.

Annons

Vad är viktigast för människorna i dag? Jo, en bostad, jobb och en fungerande offentlig sektor där vård, skola och omsorg ingår. En hel del av dessa viktiga funktioner fungerar inte i dag. När det gäller bostadsbyggandet så är ordet katastrof ett lämpligt ord. Alliansens politik har totalt misslyckats. Marknaden ensam klarar inte detta utan staten måste bidra med stimulanser.

Det går inte att som Attefall skylla allt på kommunerna. Effekten av Alliansens politik innebär att ungdomar inte kan flytta hemifrån då det råder brist på hyresrätter och priserna på bostadsrätter är skyhöga. Alliansen förespråkar ombildning av hyresrätter till bostadsrätter vilket leder till en omöjlig bostadsmarknad.

Genom ungdomsarbetslösheten får ungdomarna inga lån och allt detta tillsammans får som resultat att de måste bo hemma. Arbetslösheten är fortfarande hög då Alliansen väljer att sänka skatterna i stället för att bygga till exempel bostäder.

Den offentliga sektorn krymper då pengarna sinar för kommuner och landsting. Det kan bli så att Alliansen sänker skatterna och kommunerna och landstingen får höja den, det vill säga de får ta igen pengarna, en rundgång alltså. Då blir effekten noll för skattebetalarna.

KV

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons