Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigare att ha en skola att gå till innan vi ordnar med fotbollsplaner

/

Annons

REPLIK. Svar till Ängetelev som vill ha roligt på rasten, ”Vi har tröttnat – varför har vi inte fått en bättre skolgård?", Ordet fritt 24 maj.

Om det är några som ska kallas lögnare beträffande utemiljön på Ängetskolan, så är jag en av dem. Jag var nämligen rektor vid skolan 2013 när 100 000 kronor utverkades för utemiljöåtgärder vid skolan. Då var jag den som sa att utemiljön snart skulle fixas.

Jag var också med på Ängetskolan när utemiljön iordningsställdes 1999/2000. Jag var då ansvarig skolledare i särskolan.

Man kan fråga sig hur det kommit sig att en ny och fin skolgård redan fem år senare, 2005, började vara sliten. Mycket elever, visst, men det är inte förklaringen. 2013 när vi stod i begrepp att bilda arbetsgrupp för att se över skolgården blev slutsatsen att dräneringen och dagvattenavrinningen på skolans översida först måste ses över. Annars blir en upprustad skolgård åter snart sliten och uttjänt. Det beslut som skolledning och lärarpersonal gemensamt då tog var att först verka för problemet med de återkommande översvämningarna skulle åtgärdas.

■■ För fler insändare, klicka här.

En utredning för att komma tillrätta med detta planerar konsult- och serviceförvaltningen att utföra i sommar. Därefter kan det förhoppningsvis bli fart på skolgårdsarbetet.

Vad gäller Ängens förskola som inrättades vid skolans fotbollsplan 2011, och som utökades 2015, är den följden av ökade födelsetal och behov av mer skollokaler. Det är en klen tröst för den som vill spela fotboll, men kanske ändå något att tänka på: att kommunen först ser till att alla barn och elever har en förskola och en skola att gå till, innan vi ordnar fotbollsplaner.

Eric Bagger

Utredare vid bildningskontoret

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons