Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga beslut togs

Annons
Viktiga beslut togs

Flera positiva och viktiga beslut som handlar om anställningsförhållanden togs av s-kongressen i fredags.

Ett beslut som många kvinnor kan glädjas åt är den förstärkning det betyder med en lagstiftning med innebörden:Heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet.

Sollefteå kommun har sedan tre år tillbaka påbörjat omvandlingar av deltidstjänster till heltidstjänster inom vård och omsorg. Just nu pågår ett projekt tillsammans med Arbetsförmedlingen som innebär att 45 personer kommer att erbjudas heltidstjänster under hösten. Med de pengar som Bosse Ringholm har lovat och socialdemokratiska partiets ambitioner kommer kommunen nu att kunna ta ytterligare några steg framåt.

Ett annat viktigt beslut som socialdemokraterna i länet har eftersträvat är att taket för lönebidragsanställda ska höjas. Nuvarande regler betyder att organisationer/föreningar endast får bidrag för en lönekostnad med högst 13700/månad. Hela kostnaden därutöver får föreningen stå för själv. Många ideella organisationer har en ansträngd ekonomi, vilket gör att de har svårt att finansiera kollektivavtalens löneökningar. Dagens beslut kommer att underlätta deras situation.

När det gäller de politiska riktlinjerna överhuvudtaget, som kongressen fastställde i sin helhet på söndagen, innehåller de en mängd värdefulla ställningstaganden för oss i norrländska inlandskommuner.

Elisabet Lassen

Ombud/kommunalråd Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons