Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha lyset tillbaka

Nu när vi går ut på kvällarna för att rasta hundar eller annat så får vi använda pannlampor. Ni har släckt ned vår belysning utan förvarning.

Annons

Till Sollefteås kraftfulla kommun, som det heter så vackert. Ni har kostat på ett nytt badhus och finansierat Hallstahotellet så jag kan tänka mig att ni har ebb i kassan.

Men det är på vår bekostnad här på landsbygden, bland annat Bölen i Junsele där jag bor. Läste i tidningen för ett tag sedan att en politiker uttalade sig om belysningen efter en promenadväg efter älven så de som går där kan känna sig trygga i staden.

Vi är övervägande pensionärer som bor här i Bölen. Vi trivs och mår bra här. Vi har jobbat hela våra liv och betalat skatt, vilket vi fortfarande gör. Jag tycker som svensk medborgare att det ska vara lika för alla.

Nu när vi går ut på kvällarna för att rasta hundar eller annat så får vi använda pannlampor. Ni har släckt ned vår belysning utan förvarning (17 stycken lampor). Jag bävar för kommande vinterdagar då det är mörkt nästan hela dagen. Vi känner oss så otrygga att man inte vill gå ut kvällstid. Men det är nog inte så noga med oss här på landet.

Har ni rätt att göra så? Ska vi vara tvungna att flytta till centrala delar? Det heter att hela landsbygden ska leva, men min tro på det är slut för länge sedan. Allt blir sämre och sämre. Vi vill ha lyset tillbaka.

Hälsningar från en mörkrädd

Siv Gradin

Bölen Junsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons