Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill att Örnsköldsvik blir Sveriges bästa skolkommun

Nu är det viktigt att Örnsköldsviks kommun tar lärarkrisen på allvar. Man måste också ta vara på och stimulera den vilja till skolutveckling som finns ute i verksamheten.

Annons

Högkvalitativa förskolor, skolor och fritidshem är en viktig faktor när familjer väljer var de ska bosätta sig. Det har Örnsköldsviks kommun förstått och den uttalade politiska ambitionsnivån för skolan i Örnsköldsvik är hög. Forskning visar att lärarnas kompetens är den enskilt viktigaste faktorn för elevernas resultat och för att nå upp till de högt ställda ambitionerna måste kommunen vara en arbetsgivare som rekryterar och behåller duktiga lärare och som lockar de bästa studenterna i Örnsköldsvik att vilja bli lärare.

Skrämmande fakta är dock att inom sju år kommer Sverige att behöva 43 000 nya lärare. Att utbilda sig till lärare tar 3-5,5 år beroende på inriktning. I dag hoppar var sjätte lärarstudent av utbildningen. Undersökningar visar att fyra av tio lärare överväger att lämna yrket och nästan var sjätte lärare har redan gjort det. I vår kommun går mer än var fjärde lärare i pension inom tio år. Lärarkrisen är redan här och hos oss i Örnsköldsvik märks det genom att man ute på många förskolor och skolor upplever att det är svårt att få behöriga vikarier och personalen får ofta vikariera för varandra.

Huvudskälet till den nationella lärarkrisen är lönen. I en jämförelse av 32 OECD-länder hamnar svenska lärarlöner på en föga smickrande 22:a plats och i Örnsköldsvik ligger vi på plats 170 av landets 290 kommuner. Det finns i dag ett starkt stöd, både från samhället och från andra fackförbund, att lärarlönerna bör öka mer än andra yrkesgruppers löner för att motverka den nationella lärarkrisen.

Läraravtalet, HÖK 12, sätter skolans utveckling och lönepolitiken i centrum. Lärarförbundet välkomnar den viljeinriktning som Örnsköldsviks kommun visade i 2013 års lönerevision men poängterar vikten av att den följs av betydligt större ambition och lönesummor för 2014 och 2015. Det gäller att lärargrupperna ska ha mer än andra för att läraryrkets attraktivitet ska öka. Vi vill också att kommunen speciellt fokuserar på och möjliggör utvecklingsarbete genom att avsätta extra löneresurser för de arbetslag som vill satsa på skolutveckling enligt avtalet.

Nu är det viktigt att Örnsköldsviks kommun tar lärarkrisen på allvar. Man måste också ta vara på och stimulera den vilja till skolutveckling som finns ute i verksamheten. Under nästa år kommer samtliga kommuner att granskas och slutligen vägas in i bedömningen huruvida vi tror att nuvarande avtal kommer innebära en relativlöneökning, eller om avtalet måste sägas upp. Det finns kommuner som tänker klokt, strategiskt och långsiktigt. Vi vill att Örnsköldsviks kommun ska vara en av dem.

Vi vill vara stolta över att vara lärare i Örnsköldsvik. Vi vill arbeta i Sveriges bästa skolkommun!

Christina Grewell

ordförande Lärarförbundet Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons