Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska vara glada att någon vill investera i Härnösand

/

Vi har de senaste åren drabbats av utflyttning av myndigheter i strid ström. Vi skall vara glada att någon vill investera i Härnösand.

Annons

Under den sista tiden har det varit många negativa insändare angående hotellbygget på Kanaludden. En del mer eller mindre underbyggda. Man kan dock konstatera att de stora arbetsgivarna i staden, både privata och offentliga, vid olika tillfällen har uttryckt den begränsning som finns i vår stad att anordna större konferenser och andra evenemang. Det finns alltså ett stort behov.

Jag tycker att det är olyckligt att vi måste hänvisa till Sundsvall när vi får förfrågan om att arrangera större konferenser eller event. Det har visserligen vid enstaka tillfällen ordnats större arrangemang i stan men att man sedan blivit tvungna att hänvisa boendet till Sundsvall eller andra orter. Jag har träffat ett flertal personer som säger att vi inte behöver utveckla Härnösand. Det är bra som det är.

Vad man inte då tänker på att stadens befolkning blir allt äldre och kräver större kostnader ur kommunens kassa. Om vi inte utvecklar vår stad med flera arbetsmöjligheter minskar vi samtidigt kommunens möjligheter till intäkter som behövs för framtida samhällsservice. Vi har de senaste åren drabbats av utflyttning av myndigheter i strid ström. Och dessutom har Mittuniversitetet beslutat att flytta. Vi skall vara glada att någon vill investera i Härnösand.

Personligen anser jag att om vi får en entreprenör som är villig att bygga och driva ett hotell som är placerat på Kanaludden som skall generera 45 nya arbetstillfällen så skall vi med glädje acceptera detta. Dessutom kommer man säkert att kunna ordna så att golfbanan får plats någonstans i närheten. Detta tillsammans med fritidshamnen och badhuset gör att det kommer att bli attraktivt. Vi behöver alla nya arbetstillfällen och så länge de är seriösa skall vi ta emot dem med glädje.

Sven-Åke Aggesjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons