Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste hjälpas åt att förhindra fler tragedier

Annons

Vi, anställda inom Själevad-Mo-Björna kyrkliga samfällighet, vill uttrycka vår bestörtning och avsky för mordet på Fadime Sahindal. Det är helt oförsvarligt att en far dödar sin dotter på grund av att hon valt att leva med en svensk man.
Integrationen i ett nytt land kräver att man accepterar de mest elementära individuella rättigheterna i detta land. I Sverige betyder det bland annat rätten att välja sin livspartner. Motiveringen att Fadimes val skulle innebära vanära för familj och övrig släkt är förkastlig.
Vi har svårt att se det ärofulla i att fly från sitt eget land för att undgå våldet och samtidigt vara beredd att döda sin egen dotter då man själv inte längre är utsatt för hot. Våra tankar finns hos Fadime, som visat ett mod och en karaktär som mänga avundas. Hon har varit och kommer att vara en förebild för många invandrarflickor som är i samma situation.

Vi hoppas dock att denna illgärning inte skall leda till ett invandrarhat, utan att Fadimes öde blir en tankeställare för oss alla som kommer i kontakt med liknande frågor samtidigt som det ställs krav på respekt från invandrare för de demokratiska ordningar som vårt land bygger på.
Vi måste alla hjälpas åt att förhindra att liknande tragedier utspelas i framtiden.
PÅ ARBETSLAGETS VÄGNAR
ÅKE PERSSON
HÅKAN PALIN
CHRISTER GELFGREN
ERIK HOLMBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons