Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste behålla Sollefteå sjukhus

Vi måste behålla Sollefteå sjukhus som ett akutsjukhus, det gäller vår trygghet och överlevnad.

Annons

Håller våra politiker på att lägga ner Sollefteå och Kramfors?

Vi har ett valsystem där vi väljer vilka politiker som skall företräda oss.

JT Lindh hade gjort ett mycket välarbetat föredrag om nerläggning av vissa delar av operationer på Sollefteå sjukhus. Landstiget Västernorrlans konsekvensbeskrivning, som gjorts i efterhand, pulveriserades fullständigt. Landstinget måste nu göra om den. Detta har våra förtroendevalda fattat beslut om tidigt i sommar, när alla hade semester. Ett katastrofalt beslut för Sollefteå och Kramfors kommuner. Hur tänker och tänkte de? Detta redogjorde J T Lindh om mycket bra och det var fullt i teatersalen av oss som har valt dessa politiker. Många hade kloka funderingar om hur vi kunde påverka en förändring av detta beslut.

I salen satt ett antal av våra valda landstingspolitiker tysta som musen, vågade eller ville inte komma med förslag om förändring.

Jag tycker det är en skam av dessa att inte ställa sig upp och säga att vi tyvärr har fatta ett katastrofalt dåligt beslut, som måste omprövas omgående. Nej, de sjönk ner allt djupare i sina stolar och vågar inte gå emot sina egna styrande i sitt parti.

Med hjälp av Sollefteå och Kramfors befolkning kommer vi gå i täten för en förändring. Våra medmänniskor, gör er röst hörd och förändra valsedeln så att nya krafter kommer in i landstinget och i politikens värld. Vi behöver några som företräder oss. Var finns Ni? Som företagare och som medborgare, gammal som ung, måste vi behålla Sollefteå sjukhus som ett akutsjukhus, det gäller vår trygghet och överlevnad.

Det måste vara som JT Lindh sade angående att "Patienten i centrum" är en av sjukvårdens mest missbrukade floskler. Ändå måste väl kirurgpatienten i centrum vara utgångspunkten i den fortsatta diskussionen som nivåstruktureringen och framtidens kirurgi i Sverige och Västernorrlands län. JT Lindh tog som exempel Greta Larsson som ska åka från Junsele enkel resa med buss minst 18 mil till Sundsvall (två bussturer om dagen). Totalt ska Greta åka 360 mil inklusive operation och efterbesök. Hon har en pension på 6 000-7 000 netto efter skatt, hon ska betala cirka 2 000 kronor innan hon får gratis medicin i ett år. Kommer hon att ha råd att bli sjuk?

Pär Oremo

Företagare

Läs mer: Krismöte om sjukhuset – "kan innebära slutet"

Läs mer: Målet är tre fullvärdiga akutsjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons