Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi låter oss inte bli tystade av någon

/
  • Arbetsförhållandena har förändrats till det sämre, skriver debattörerna.

Annons

Älandsgården vann 2015 pris för årets bästa demensboende. Ingen av 27 boende äter sömntabletter, de fick vara uppe så länge de vill och äta frukost när de vill. De valde sin egen livsstil och bemöttes på ett respektfullt sätt av personalen. Metoden Viktor Vinde startade 2009 som ett projekt av personalen då de insåg att de måste förändra sitt sätt att arbeta.

Personalen på Älandsgården har genom Viktor Vinde lyckats skapa ett demensboende där både de som har sin sista bostad i livet blir bemötta med empati och där personalen har en god arbetsmiljö. Viktor Vinde innebär bland annat att en personal alltid är tillsammans med de boende under tiden den andre i personalen tog hand om disken efter måltiden eller hjälper någon av de boende. Varje gång vi som anhöriga kom till Älandsgården möttes vi av en lugn miljö, där en personal satt ner med våra anhöriga. Personalen förklarade när vi kom som nya anhöriga att vi inte skulle tro att de var lata och satt och stickade eller fikade hela dagarna. De förklarade sin metod för oss och vi förstod att de visste vad de talade om.

■■ För att skriva en egen insändare, klicka här.

I februari i år fick Frösunda ta över driften av Älandsgården. Många var oroliga men Frösunda lovade vid möten att de var ett seriöst företag vars målsättning var att bedriva vård med kvalitet. De hade kompetens att bedriva äldreomsorg och demensvård. De skulle fortbilda personalen så att de blev ännu kompetentare att arbeta med personer med demenssjukdom.

Sedan Frösunda tog över driften har personalen minskat markant. Personalen ska nu, förutom att tillse att våra anhöriga får ett bra liv, även städa och tvätta åt dem. Det fanns två gruppledare och tre vid Ugglan, vilka 80 % av sin arbetstid var schemalagda på avdelningarna, samt en verksamhetschef för både Ugglan och Älandsgården. Gruppledarna var även ett stöd för oss anhöriga. Det är inget lätt beslut att fatta att låta sin nära och kära flytta. Det fanns även en verksamhetschef som hade hög tillgänglighet.

Dessa sex personer ersätter Frösunda med verksamhetschef och biträdande verksamhetschef. De två nyanställda verksamhetschef och biträdande säger upp sig och sluta direkt. Vi anhöriga kan bara dra en slutsats: Dessa två personer kan inte stå för de kvalitetssänkande förändringar som Frösunda genomför.

Personalen på Älandsgården säger att de inte hinner med. De blir tystade av Frösunda, då de råder personalen att inte prata med anhöriga om deras oro för de boende. Vad är nu detta?

Personalen ska inte skriva avvikelserapporter om det de inte hinner med, tex städning. Detta är en del i Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete SOSFS 2011:9 (M och S).

Den enda målsättning Frösunda synes ha är att kunna redovisa vinst till sina ägare. Det som kostar pengar på ett boende är personalen.

Vi kommer föra våra anhörigas talan och låter oss inte tystas av någon. Älandsgården ska bedriva vård med samma goda kvalitet som tidigare leverantör. Vi ger oss aldrig!

Anhöriga vid Älandsgården genom Annelie Bergman, Linda Borg, Lena Fröberg, Jan Hjert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons