Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi känner inte igen oss

Annons
Vi känner inte igen oss

Nu har vi följt med i tidningen mest varje dag, hur olika människor tagit del i debatten om värdelös vår arbetsgivare är, hur dålig vård vi utför, hur mycket fel Monica Westlin har gjort.

Om vi förstått saken rätt, handlar allt om Skärvstagården och stora delar av dess personal.

Efter fredagens (31 augusti) hela debattsida i detta ämne tänkte vi: Nu måste vi reagera.

Vi arbetar i hemtjänsten Sollefteå tätort. Vi känner inte igen oss, för vi har inte tid att sluta och gadda ihop oss om allt som är negativt. Vi lägger vår energi till att utföra ett bra jobb.

Det är egentligen bra konstigt, att det är alltid där många arbetar tillsammans som största missnöjet finns.

Tänk vad mycket positivt som ni på Skärvstagården har. Till exempel:

ï Arbetskläder. När fick vi i hemtjänsten det senast?

ï Närheten till arbetskamrater. Vi träffas en stund på morgonen, sen har vi tur om vi hinner få en glimt av varandra under dagen.

ï Närhet till sköterskor. Ofta är det svårt för oss att få tag på distriktssköterskor. Många grupper har inte ens en egen att ringa.

ï Fysiska arbetsmiljön. Ni har relativt nyrenoverade ytor, ergonomiska sängar med mera. Vår arbetsmiljö är hemma hos någon, hus, lägenhet, sängar kan vara låga, lång väntetid på hjälpmedel är inte ovanligt, omodernt inredda badrum/kök, med mera, med mera.

Skillnaden på oss och ni är att vi trivs med det arbete vi utför i någons hem.

Ni som är less och tycker det är tungt/jobbigt. Ta tjänstledigt ett tag, byt vårdform. Det är inte förrän man är borta man längtar hem.

Vikariebristen finns överallt och varför kan man fråga sig. Till stor del beror det nog på oss själva. Vem vill arbeta där en negativ anda genomsyrar arbetet. Inte vi i alla fall.

Det vi borde lägga energi på är att få vår arbetsgivare att höja statusen i vårt yrke. Detta görs bäst genom att höja våra löner och kräva utbildning. Arbetsgivaren ska då ska bekosta utbildningen för redan anställd personal. Detta skulle öka intresset för vården.

Men innan detta prata inte nedvärderande om ditt arbete. Är många negativa är det svårt för oss positiva att göra oss hörda.

Om "bråket" om/på facket kan vi bara säga: Vi är själva delaktiga i de förtroendevalda som sitter i styrelsen. Var med och rösta nominera på nomineringsmötet nu i vinter så vi får in rätt folk som vill och kan hjälpa.

Vi tycker även att före detta ordföranden Monica som smutskastats av sina tidigare kollegor är värd dagens ros för hennes bra insatser under som ordförande tid.

Hemtjänsten Djupölandet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons