Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har inte sett röken av Lena Näslund

Annons

I ngen tänker på våra pensionärer på Sörgården eller de äldre som bor hemma och ser Sörgårdens boende som en trygghet för framtiden. Många är oroliga och har tappat livsgnistan.
Inför stormötet den 10 april kräver vi en kostnadsberäkning på en rivning av två huskroppar, alternativt en mindre ombyggnad av Sörgården, som är byggd 1973 och ej speciellt nersliten.
Vi i personalen har ett eget förslag på ombyggnad, där vi även är med på att spara vårdplatser. Socialnämnden är välkommen att besöka oss innan något beslut fattas.
Varför blev vi inte informerade i ett tidigare skede, inte ens av vår kontaktpolitiker Anita Danielsson fick vi något besök?
Vi anser att utbyggnad av hemtjänsten är ett sämre alternativ. Var ska ni ta personal ifrån när det redan i dag är svårt att rekrytera till vården? Ingen av oss känner för att arbeta inom hemtjänsten på grund av sämre arbetsmiljö, ensamarbete, bilkörning, dåliga vägar, trånga toaletter, låga sängar med mera.
Var finns personalpolitiken i omstruktureringen av kommunens äldreomsorg?
Enligt Lena Näslund i ÖA 27 mars får hon en massa synpunkter och intryck vid personliga möten. Hennes uppfattning är att det finns ett öppet klimat mellan vårdanställda och kommunen.
Vi har inte sett röken av henne, eller av någon annan från socialnämnden.PERSONALEN SÖRGÅRDEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons