Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har de politiker vi förtjänar, eller hur?

Om det hade varit ett privat bolag med de minus-siffror Sollefteå kommun visar upp hade bolagets vd bytts ut, skriver "Två bekymrade Sollefteåbor".

Annons

Med anledning av alla turer med friskvårdsanläggningar och skolcirkus vi upplevt de senaste åren vill vi be invånarna i Sollefteå kommun att fundera lite på följande;

När en socialdemokratisk kommun vill bygga ett nytt badhus, är det då rätt att bygga en anläggning som är mer en friskvårdsanläggning än badhus, och lägga ut driften på en privat aktör?

En koncern med flera bolag, som med kommunalt driftsbidrag konkurerar med våra befintliga lokala entreprenörer? Lokala företagare och ideella föreningar som byggt upp fina anläggningar och lagt mycket tid och eget kapital på att få verksamheten att gå runt. Känns det rätt att vi kommuninvånare med skattemedel bidrar till osund konkurrens? Hade det inte varit trevligare med ett riktigt badhus, med läktare, kanske i kombination med en aktivitetsanläggning för våra ungdomar? Det har ju varit efterfrågat länge, en hall där handboll, innebandy, gymnastik mm kan ha sina verksamheter. Det fanns ju redan träningsanläggningar för både styrketräning och gruppträning, så varför satsa massa miljoner på en till?

Hur kan en socialdemokratisk styrd kommun tillåta den segregation som nu genomförs i gymnasieskolan?

Nu ska den verksamheten bedrivas på fyra olika platser runt stan. Den senaste flytten var de teoretiska inriktningarna från GB-skolan till Hågestaområdet, till lokaler som kommunen hyr externt. Kvar på GB-skolan blir de till största delen praktiska inriktningarna, som efter första året kanske ska till andra lokaler på Nipan, också hyrda externt. Vad kostade projekteringen av ombyggnaden på Skedom för anpassning till transportlinjen? Som inte blev av då det visade sig bli för kostsamt. Exemplen finns i mängder, man säljer förskolor ena dagen, för att nästa dag konstatera att man saknar lokaler för barnomsorg, och så vidare, om och om igen.

Vi läser dagligen artiklar och insändare om hur missnöjet gror hos både barn och vuxna som tvingas delta i denna cirkus. Eleverna på Valla-skolan varken hinner eller får plats att äta, vilket enligt rektorn är som det brukar vara i början på terminerna? Det kanske blir bättre när eleverna tröttnat och äter på stan istället? Elever som är kvar på GB-skolan känner sig undanskuffade, kvar i lokaler som tydligen delvis inte håller måttet? Lärare som hävdar att gränsen för vad som är rimligt att spara passerades för länge sedan, med följden att fler och fler elever inte har behörighet för gymnasiestudier när de slutat grundskolan, och att elever med särskilda behov definitivt inte får det stöd de har laglig rätt till!

Om det hade varit ett privat bolag med de minus-siffror kommunen visar upp hade bolagets vd bytts ut. Istället står vår kommuns starke man och ler och säger glatt att hen inte kan uttala sig om lärarnas oro på grund av "Jag har för lite kunskap om skolans verksamhet".

I korthet, hade pengarna räckt längre om man lyssnat på oppositionens, och även vissa i de egna ledens, förslag? Det vill säga gjort en riktig analys av vår kommuns behov innan man lade en gigantisk hög med pengar på flådiga gym och flytt av skolor.

Oavsett hur ni läsare tänker rösta, kom ihåg att man kan stryka namn på valsedlarna. Vi kommer i alla fall stryka alla som förkunnar att de har för lite kunskap men ändå tar stora beslut. För återigen, vi har de politiker vi förtjänar, och det är vi som röstar fram dem.

"Två bekymrade Sollefteåbor"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons