Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi förstår vad Jonna menar

/

Vi kommer från Tyskland och köpte ett torp utanför Junsele för några år sedan med samma intention som Jonna väl hade.

Annons

Vi kommer från Tyskland och köpte ett torp utanför Junsele för några år sedan med samma intention som Jonna väl hade: ostörd natur, stillheten, djurliv och så vidare. Vi är inte pensionärer och reser därför tre gånger varje år till vårt smultronställe.

Vi förstår absolut vad Jonna menar. Hennes blogg och Allehanda.se brukar vi läsa regelbunden, så att vi har lite kontakt med vår älskade plats. Vi skulle aldrig i livet vilja vara bosatta i närheten av ett vindindustriområde.

Där vi bor här i Tyskland finns redan många vindkraftverk. Arbetstillfällen? Inte ett enda! Tvärtom har många arbetstillfällen i jordbruk och skogsbruk och turism blivit förstörda. Turister kommer inte och husen har blivit värdelösa. Bara storbolaget tjänar (skatte-)pengar.

Vi är inte politiskt engagerade och kan inte heller jämföra för- och nackdelar med olika energikällor. Det är bara våra erfarenheter. Vi vill bara säga, att den vackra naturen som Norrland har är det största kapitalet och det gäller att bevara den. Ursäkta för våran dåliga svenska och kära hälsningar till Ångermanland.

Ilka och Ralph

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons