Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver tidningen på morgonen – kommunen bör bidra med en slant

Annons

Läste insändaren "ÖA saknas till morgonkaffet – förhandla med Postnord" i ÖA Helg för några veckor sedan.

Fanns inte tidningen, fick vi inget veta, skriver Göte Nordmar.

Funderingar rinner till och har runnit till under lång tid.

Vad vill ÖA egentligen vara för tidning? En tidning för oss läsare med känsla för det lokala samhällsarbetet över hela vår kommun och för oss människor i samhället där vi alla bor? Har tidningen ambitionen att finnas till för alla och vara tillgänglig för oss alla? Eller är tidningen till för en mer begränsad grupp. Jag tänker bland annat på numerären på redaktionerna och förstår att ett visst intresse står över allt annat och förmodligen i samklang med det intresse våra förtroendevalda prioriterar och odlar med en strid ström av skattemiljoner till i princip ingen samhällsnytta alls.

En stor del av tidningens lokala förankring hittar vi läsare på Nära-sidan och i föreningsreferaten. Här får jag berömma tidningen för att ge föreningslivet plats och utrymme och som säkerligen genererar i att många prenumeranter stannar kvar. Inte så kostsamt heller av vad jag förstår. Den ideella samhällsarbetarskaran med den hälsosamt engagerade skrivaren, är kostnadsfri för tidningen.

Hur får vi veta vad våra förtroendevalda håller på med i nämnder, styrelser, bolag och fullmäktige? Jo, via vår lokala tidning Örnsköldsviks Allehanda. Fanns inte tidningen, fick vi inget veta.

Tidningen borde bli ett organ för kommunen, med egen sida/or, för att delge oss alla vad som är på gång och ge oss underlag för eventuella ställningstaganden och synpunkter i samhällsarbetet.

Därför anser jag att kommunen borde lägga till en liten slant, eller rent av en stor slant för att möjliggöra morgonutdelningen som den var en gång.

Snälla ÖA, prata med kommunen. Vi behöver och vill ha tidningen på morgonen, inte bara till att göra upp eld i spisen med.

Göte Nordmar

SVAR DIREKT:

Hej Göte! Tack för att du hör av dig med dina synpunkter, frågor och förslag! Som lokalnyhetsförmedlare jobbar vi med att skildra vårt lokala samhälle och granska makten. I Örnsköldsvik gör vi det genom en stadig närvaro på orten. Vi är många journalister som dagligen bevakar vad som händer runt om i kommunen.

Vi hoppas att alla ska hitta något som intresserar i vår bevakning, men det innebär inte att vi skriver om allt. Vi försöker dels hitta ämnen och historier som många i läsekretsen vill ta del av, dels överraska i våra val av publiceringar. Dessutom tar vi gärna emot tips på vad vi borde undersöka närmare.

Med vänlig hälsning

Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons