Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver socialarbetare - inte poliser

Annons
Vi behöver socialarbetare - inte poliser

Svar till Jonas Dahlgren, Örnsköldsviks MUF:

"Ingen blir snäll av stryk" är ett citat av Bamse som det ligger mycket sanning i.

Ingen människa som blir illa behandlad av samhället kommer att respektera samhället igen. Det gäller "fulla minderåringar" såväl som tungt kriminella. I det samhälle som jag envetet kämpar för finns det inga skäl att begå brott. Vare sig det rör sig om snabba pengar till en ny stereo eller skadegörelse för att hämnas på samhället som aldrig ställde upp.

Jag ursäktar naturligtvis ingen - våldtäkt och mord måste bekämpas med kraft och målmedvetenhet - men längre straff och hårdare sängar blir ingen snäll av. Det svenska straffsystemet går ut på att återanpassa människor som hamnat snett, inte på att hämnas på dem som bryter mot lagen.

Det är på den sociala sidan vi behöver mer resurser, inte till fler poliser. Fler kuratorer och fler lärare i skolan. Resurserna måste in mycket tidigt. För de som redan är kriminella är det mer stöd som krävs även där.

Inte ens brottslingar blir snälla av stryk. Om lösningen är att det behövs en massa poliser och större fängelser har det gått för långt. Då är ett människoliv förstört.

Nej, Jonas Dahlgren, det är socialarbetare som behövs, inte poliser.

Daniel Wisén

SSU Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons