Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver fungerande vård, inget landsting

/

Det var Socialdemokrater som raserade vården i Västernorrland så att det blev ett maktskifte i landstinget vid senaste valet.

Annons

Svar till Elisabet Strömqvist (S), oppositionsråd i landstinget, på Allehanda.se den 23/1. Du önskar ett maktskifte i så väl regeringen som landstinget, och en liten gnutta rätt kan jag väl ge dig. Men vad gäller landstinget så var det ju ni Socialdemokrater som raserade vården i Västernorrland och Härnösand så till den milda grad så att det blev ett maktskifte i landstinget vid senaste valet, i tron att de valda skulle återställa det ni Socialdemokrater förstört vad gäller nedrustningen i vården.

Ni vill enligt dig säkra en jämlik vård, det skulle ju innebära att ni skall återupprätta Härnösands sjukhus för att råda bot på kaoset i Sundsvall. Du säger också för att säkra vården behövs en ny landstingsmajoritet, frågan är väl om vi överhuvudtaget behöver något landsting, för ni pysslar ju med allt annat än att se till att vården fungerar. Inte heller har ni eller kommer ni någonsin att kunna presentera vare sig konsekvensbeskrivningar som kostnadsanalyser för nedläggningen av Härnösands sjukhus, ett klubbslag som fälldes av ett tidigare S-landstingsråd, som kort efter klubbslaget hamnar på just Härnösands sjukhus och uttalar vid detta tillfälle följande ord: "Inte visste jag att vi hade så här bra vård i Härnösand". Man saknar ju inte kon förrän båset är tomt. Vad vi behöver är en fungerande vård, inget landsting.

Andreas Menzel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons