Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi arbetar med en cykelplan

Annons

Svar till signaturen Pedalkraft, ja tack! i ÖA 8/11.

Tack för en mycket bra insändare. Vi i projektet Hållbart resande tycker att det är bra att du engagerar dig i cykelfrågorna i kommunen, du behövs. Vi vill precis som du skriver minska bilåkandet till förmån för cykel och kollektivtrafik. Ju fler synpunkter vi får och ju fler som engagerar sig desto bättre.

Det stämmer att den gamla cykelbarometern vid Modovägen har varit trasig, men nu fungerar den som den ska. Den nya barometern efter Björnavägen fungerar och är kalibrerad. Barometrarna är våra fasta mätpunkter som kompletteras med flyttbara mätenheter. Tillsammans ger resultaten från dessa ett bra underlag inför framtida planering av ny infrastruktur samt drift och underhåll.

En cykelplan som innehåller mycket av det du kommenterat arbetas med idag. Att binda ihop cykelnätet där det idag finns luckor är prioriterade åtgärder i denna plan. Till exempel föreslås i planen att de brister du upplever när du cyklar från Gullänget till Valhalla avhjälps. Trafikverket och kommunen avser att bygga om gång och cykelbanorna på vardera sida av E4 mellan Paradisrondellen och Lasarettsgatan. Förhoppningsvis under 2014.

En ny cykelkarta tas fram under våren 2014. Skyltar med ort och kilometerhänvisning kommer att sättas upp efter huvudstråk enligt cykelkartan, stråk som även är prioriterade enligt cykelplanen.

Hoppas du fått svar på dina frågor och fortsätter att cykla i Örnsköldsvik.

Har du fler funderingar kontakta oss gärna.

Hållbart Resande Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons