Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är sociala varelser

Annons
Vi är sociala varelser

Svar till Iris:

Du säger att människan är en biologisk varelse i grunden. Jag hävdar bestämt att det som skiljer oss från djuren är att vi är sociala varelser snarare än biologiska. Vi har förmågan att lägga oss till med värderingar. Det finns inte något som tyder på att djuren har det.

Dom värderingar som du har Iris, kan jag inte finna någon som helst sympati med.

Som socialdemokrat har jag tagit ställning för att alla människor oavsett kön, ras,ursprung, politisk åsikt eller sexuell läggning är lika mycket värda. Att dom har rätt att bli mötta med samma respekt.

Det vi har sagt inom socialdemokraterna är att alla ska ha rätt att bli prövade som adoptivföräldrar. Den rätten har inte alla i dag.

Om jag skall göra en personlig reflexion så vet jag en hel del människor som inte borde fått bli biologiska föräldrar. Barnen i dessa familjer far mycket illa. Vi lägger dock inte några begränsningar på deras rätt att skaffa barn.

Många av mina kamrater är ensamma föräldrar. Dom gör ett bra jobb och deras barn mår bra.

Den rätt vi kräver för homosexuella är att de skall få rätt att bli prövade på samma villkor som heterosexuella. Dom som är olämpliga som föräldrar ska naturligtvis inte bli godkända som adoptivföräldrar, oavsett sexuell läggning.

Men de homosexuella som blir godkända skall få chansen att ge ett barn ett bra hem och en bra uppväxt.

Rainor Melander

Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons