Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ägnar oss inte åt kontroll

Annons
Vi ägnar oss inte åt kontroll

Svar till Club Sebastian, Anders Pettersson, TÅ den 28 februari:

Vi som tagit beslutet om kulturbidragen har, i enlighet med nämndens önskemål, velat ha ett rörligare, mera fritt aktivitetsbidrag i stället för ett på förhand låst årsbidrag. Det är orsaken till att vi påbörjat förändringarna i bidragsgivningen till kulturföreningarna.

Vi vill satsa på kultur, skapande människor och nya idéer. Då det fasta årbidraget tidigare utgjorde hela 90 procent av alla bidragspengar fanns inte så mycket utrymme för stöd till spontanitet och nya idéer, vilket du efterlyser.

Vi har nu börjat göra det rörliga "aktivitetsbidraget" större. För att de allra största kulturföreningarna inte skulle få för annorlunda villkor detta år har de fått "projektbidrag" ur det stora rörliga aktivitetsbidraget. Som jag beskrivit tidigare är det inte "kontroll" vi ägnar oss åt. Vi lägger ut ramar och kulturföreningarna äger själva innehållet helt.

I artikel i TÅ 6 februari har journalistens ord blandats med rubriksättarens ord "koll" och "kick" till en säljande rubrik. Det är inte mina egna ord! Inget av dessa ord (inte heller "skjuts") har jag använt. De ligger inte i min vokabulär. Däremot har jag sagt att vi genom ökad kunskap om kulturföreningarna vill öka förutsättningarna för kulturens utveckling i Sollefteå.

Ann-Gerd Strömquist (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons