Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkligheten på GB-skolan

Annons

Vi skulle vilja berätta hur det egentligen är på Gudlav Bilderskolan, Sollefteå.

De ska kallställa en stor del utav skolan när det fortfarande pågår lektioner på skolan. Det är fortfarande många elever och lärare i rörelse på skolan och redan innan de kallställer så är det fruktansvärt kallt, redan nu i september. Förra hösten/vintern så gick de flesta med vinterkläder och då var värmen på överallt, hur ska det då bli denna vinter när de har stängt av värmen på stora delar av skolan?

Det finns ett tiotal fontäner utsatta runtom i skolan men det är bara en som fungerar skapligt. Om man blir törstig under skoldagen så får man antagligen dricka på toaletterna eller vänta till lunchen. Om man skulle vilja ha något på förmiddagen eller eftermiddagen när matsalen har stängt så finns det ingen stans att handla, då får man använda lunchen för att gå till en affär och köpa men då hinner man inte äta.

Det är tydligen väldigt svårt för skolledningen att meddela oss elever när inte lärarna är på skolan eller när det är inställda lektioner.

Vårterminen 2013 så var det många som hade samma lärare som var borta/sjukskriven i ungefär tre månader, vilket resulterade i att eleverna betygssattes efter nationella provet som de inte hade fått den vetskapen om fast de är skyldiga att få. Många elever fick dåliga betyg. Den gången så tog det en och en halv månad innan de klarade av att fixa en vikarie.

Vi som är stationerad på GB på heltid har väldigt svårt att få tag i studieyrkesvägledarna, it-teknikerna, skolsköterskan.

De linjer som är kvar på GB är yrkesprogram, och de yrkesprogram som använder saker som man lätt kan skada sig utav, t.ex. Bygg, Fordon, Restaurang & Livsmedel.

Om man skulle skada sig så är det nästan helt omöjligt att få tag i skolsköterskan. Samma sak gäller om man inte mår bra, eller behöver alvedon.

Cicilia Bengtsson

Jennifer Jakobsson

Linda Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons