Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart är centern på väg?

Annons

E Mycket är sig likt inom politiken, men efter de senaste veckorna kan jag inte låta bli att fundera över centern. Under flera decennier har (c) stått upp för att de föräldrar, som vill ordna sin barnomsorg på annat sätt än det som kommunen erbjuder, skulle få ett ekonomiskt stöd för att kunna göra det.

Om det har kallats vårdnadsbidrag eller något annat har egentligen inte så stor betydelse, men att bara ge stöd åt en viss typ av barnomsorg har centern precis som kristdemokraterna vänt sig emot. För oss som bor i glesbygd är det en självklarhet, att inte bara föräldrar med två jobb i tätorter ska ha stöd utan föräldrar oavsettvar de bor. Och så helt plötsligt ändrar sig centern och föreslår att orättvisorna ska vara kvar. Om alla småbarnsföräldrar får ett höjt barnbidrag, så förändrar det inte orättvisan mellan de föräldrar som får dela på 5 miljarder (maxtaxan) och de föräldrar som inte får något, alltså 0 kronor.

När sedan centern går i bräschen för att homosexuella par ska kunna prövas för adoption, ja då blir man ännu mer fundersam. Är det verkligen partimedlemmarnas mening? Det går inte att känna igen centern. Vart är partiet på väg?


JAN ERIK ÅGREN
RIKSDAGSLEDAMOT (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons